Виртуална разходка RockSchool е проект на "Музика за България" - фондация в обществена полза

Уроци

Уроци по Музикална Теория и Солфеж

Музикалната теория и солфеж са неразделна част от пътя, който всеки музикант изминава в изграждането си. Разбирането на логиката и последователността, която стои зад всяка мелодия и песен, би улеснило изучаването на всеки музикален инструмент. Особено ако имате “по-високи” цели в музиката, тези уроци са задължителни. Повечето хора смятат, че музиката е само “свирене” и чувство. Така е, но до “свиренето” и създаването на музика се стига по-лесно с помощта на теориятата. Независимо дали сте начинаещ, който тепърва навлиза в музиката, или напреднал, който иска да запълни или припомни някои пропуски, уроците по музикална теория и солфеж са подходящи за всички, които осъзнават ключовата им роля по пътя към музиката.

Индивидуални Уроци

Индивидуалните уроци по музикална теория и солфеж се определят според познанията на ученика и това, което той/тя иска да постигне. Част от изучаването на музикална теория са строеж на акордите, интервали, октавови групи, ладове, ритъм и размери. Част от изучаването на солфежа е слуховото отгатване на интервали, акорди и ладове, както и музикални диктовки. Пътят към музиката трябва да е лек и приятен, затова уроците са едновременно забавни и образователни.

  • Цената е 22 лева на урок.
  • Първият ви урок се заплаща на място след урока. Всеки следващ урок се заплаща на място или по банков път предварително. Ако предплатите 10 урока, получавате 1 безплатен.
  • Продължителността на един урок е 60 минути като ученикът сам преценява колко често да идва.
  • Индивидуални уроци се провеждат всеки ден (включително събота и неделя) от 09:00 – 22:00 (само защото желаещи за по-късно не е имало до момента). Преподаватели са Пламен Петров и Мартин Марков.
  • Ако не можете да дойдете на урок, който е вече запазен от вас, и не се обадите 1 ден предварително, урокът се заплаща.
  • Предлагаме и ваучери за подарък.

Запиши час за урок

Групови Уроци

Можете да изучавате музикална теория и солфеж заедно с други ученици на вашето ниво. Имаме три групи – начинаещи, средно напреднали и напреднали, към които може да се присъедините според възможностите си.

  • Цената е 10 лева на урок.
  • Продължителността на един урок е 60 минути.
  • Груповите уроци се провеждат събота и неделя от Пламен Петров и Мартин Марков.

Художниците рисуват върху платна,
музикантите рисуват своите картини върху тишината.

Запиши час Кутия за идеи