За Мен

Преместих се в София за да продължа образованието си, след завършване на Природо-Математическа гимназия "Васил Левски" - град Смолян и бяхме няколко гайдари от Смолян, които по едно и също време започнахме студентски години в София. Изпитвахме нужда да се събираме да свирим и да продължаваме да пазим духа на Родопите. Започнахме да свирим в едно читалище и около нас малко по малко се събраха хора, които проявявят интерес да свирят на гайда. Така започнах да преподавам Каба гайда в София. С течение на преподаването разбрах и измислих система с която бързо и лесно се запомнят песните. 

Един от основателите съм на група "Тъпани и Гайди - Бон Бог", с която алтернативното поднасяне на Родопската музика се прие доста добре от хората и ги накара да се завърнат към фолклора и красотите му. Също съм свирил с група "Оратница" и рок група "Кикимора".

За няколко години заминах и живях в Дубай, за да работя по специалността си, но липсата на планината и мистичната и музика, ме накара да намеря съмишленици и да основем "Фолклорен клуб Здравец" - Дубай и също да организираме концерти с алтернативно звучене в класически стил с няколко арфи, пиано и каба гайда.

От скоро се завърнах в София и отново преподавам гайда, свиря с групата "Тъпани и Гайди", свиря по сватби, рождени дни, с поводи и без поводи и преподавам

Затвори