Запази Урок
Работни Позиции

Нашите ученици: Алекс Георгиева

Aлекс Георгиева е от град София. Тя посещава RockSchool от дълго време, за да развива своите умения зад барабаните. Тя ни разказа повече за себе си в това интервю. 🙂

 

Как реши да се занимаваш с музика? 

Музиката е основната част от моят живот, още от малка исках да започна да свиря на китара, постоянно пеех, танцувах и чувствах музиката като част от моят живот. Музиката тече във вените ми. Бях се запалила и от учителя ми по музика, който е барабнистът на банда Sunblind и той има също пръст в това да се занимавам с музика. Когато бях 5-ти клас, реших че сериозно искам да се занимавам и се записах на уроци по китара, които не продължиха дълго и реших, че ще се науча сама да свиря и се научих. Години по-късно реших, че искам да свиря и на барабани, дълго си мечтаех за това и накрая реализирах своята мечта и ето ме тук сега в RockSchool.


Коя беше първата песен, която научи?

Първата песен, която научих на китара беше Last kiss by Pearl jam, а на барабани AC/DC Highway to hell. 


С каква музика си израстнала?

Израстнала съм с Рок и Метъл музика и продължавам да живея с тази музика! 


С кого си мечтаеш да излезеш на сцена? 

Мечтая да излезна на сецна първо с любимата ми банда Five finger death punch, бих искала с различни изпълнители дори и български като Time jugglers, Sunblinds, искам да излизам на сцена, заради самото чусвто, не заради това колко популярна мога да стана, а заради това, че ще мога да покажа на хората какво е чувството да създаваш музика и всички да се радват на това, което правиш. 


Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава всичко това, от което имам нужда в различни периоди от живота ми. Дава ми спокойствие, щастие, дава ми умения, които да градя с бъдещето, дава ми нужната енергия, от която всеки човек се нуждае. Музиката е лек за моята душа и тя е моята терапия. Музиката е живот! 


Кой е любимият ти концерт на който си бил? 

Имам два незабравими концерта, на които съм била. Единият е на 5FDP в София 2022г. и Godsmack 2023г. в София.


А на чий концерт мечтаеш да отидеш?

Мечтая да отида на концерт на Lamb of god, Rammstein, Guns n roses, 5fdp(again and again...), Korn, Stone sour, Limp bizkit!!! и още много...


Какво се промени в теб, откакто се занимаваш с музика?

Промени се стилът ми на обличане, промени се концентрацията ми и това да мога по-бързо и лесно да научавам нови неща. Дори когато трябва да уча си пускам музика, защото тя ме съсредоточава и ме абстрахира от всички други външни фактори (Понякога е опасно докато си навън и пресичаш улица, слушайки усилена на макс музика, абстрахиран от всичко). Музиката променя светогледът ми за хората и живота като цяло, също така координацията, на която се уча докато свиря на барабани. 


Какво слушаш, когато не знаеш какво ти се слуша?

Обикновено знам, че винаги ми се слуша рок и метъл, ако не знам какво ми се слуша за по-лесно, не слушам нищо   Но иначе настроението ми има значение, понякога имам нужда и от леко разтоварване от Метъла   пускам си неща от сорта на Балканска музика, народна музика и подобни, и някое хорце може да тропна дори хехех 


Какво ти помага да учиш по-бързо?

На този въпрос даже отговорих по-горе. Докато слушам музика, това ми помага да уча по-бързо, това ме съсредоточава върху материала. 


Какво за теб e RockSchool?

RockSchool е най-якото нещо, което ми се е случвало през живота, също така и нещо като втори дом за мен! RockSchool е невероятно място, изпълнено с позитивни, готини, забавни и много музикални хора. За мен това място е приключение, всеки който прекрачи прага на RockSchool, вече е започнал своето пътуване в музикалният свят и остава само да гради и надгражда. Обичам RockSchool! 


Какво ти дава RockSchool освен уроци по барабани?

Освен уроци по барабани при най-готиният преподавател Александър Христов, RockSchool ми дава позитивна енергия, спокойствие, разпускане след училище например, нови знания от музикалната култура, чрез RockSchool аз преодолявам притеснението си да свиря пред хора, дори и много, спускам се в музикално приключение. Чувството да си част от RockSchool е неописуемо, мега яко! 


Какво е любимото ти нещо по време на урок по барабани с Александър Христов в  Rockschool?

Любимото ми нещо естествено е да свирим парчета, а и да джамваме свободно също е яко! Но пък и някой друг урок с ноти също няма да попречи. Общо взето всеки път всичко ми е любимо по време на уроците. 

Какво е твоето послание към всеки, който е решил да се занимава с музика?

Няма какво да се чудиш, а направо идвай в RockSchool! Ще те посрещнат супер готини хора! Няма да издавам нищо повече, ела и нека любопитството ти надделее, няма да бъдеш разочарован, а направо очарован! 

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close