Интервю с Bloodrush

Несъмнено "Оркестър Високо Кръвно", както самите те се наричат, загатва за хумора и характерите, стоящи зад момчетата от Bloodrush, но за да не си останем единствено с догадки, попитахме победителите в Голямото Рок Междучасие няколко въпроса, на които те с готовност отговориха за Rockschool.

Имаше ли някаква забавна причина, поради която сте в сегашния състав? Разкажете какво ви мотивира да започнете.
Мотивирало ни е общото влечение към тежката музика. А забавната причина да сме в този състав е егото на Коста, който иска всичкото внимание върху себе си.

В "Голямото рок междучасие" изпълнихте дори класиката "Иде вятър" на ФСБ по съвсем свой начин. Аз лично забелязах прог-влияние при барабаните - има ли такова нещо или се бъркам? И ако е така, освен Tool и Mastodon, кои са другите прог-групи, които може би не знаем, че харесвате?
Това е лесно: Gojira, Haken, Meshuggah, Periphery, Rush, Toska и сборникът на Милко Калайджиев "Неравноделни ритми в дроп До#"

Какво е най-интересното, което можем да научим за вас, което иначе не става ясно по имиджа и публичния ви образ?
Не си създаваме образ. Каквито се показваме в медийните среди, най-вероятно такива ще ни видите и в най-обикновена ситуация... особено ако сме събрани и тримата! Не пресилваме нещата. Пуснали сме се по едно течение, но гледаме и да насочваме лодката от време на време. Надяваме се някой ден да си имаме кораб!

Какво обичате да правите извън музиката, за да се зареждате с творчески сили?
Гледаме "Шрек " заедно. Иначе сега е зима... Косьо се чупи по пистата със сноуборд от време на време, Марто в момента си гледа абитуриентството и си пълни главата с глупости заради разни изпити, а Мариян... май и той не знае какво прави. Иначе е трудно да кажем какво правим "извън" музиката, тъй като всичко, което правим, го правим с идеята да ни е от полза за музиката и групата.

Как ви понася това, че вече доста хора ви разпознават и кое е най-забавното или напълно грешно нещо, което сте чували от фен за себе си?
Истината е, че ние не усещаме особена промяна, но естествено сме чули и някои доста забавни неща. Личното ми любимо е: "Вас сега Odd Crew ви спонсорират, така ли?"

Коя е най-смелата ви музикална мечта за бъдещето?
Да можем да си създаваме нашата музика и да живеем добре от това.

Какво ще посъветвате хората, които искат да си сформират своя банда?
Да си гледат кефа, да свирят това, което им харесва и да се опитват да превъзпитават публиката.

Вече сте споменавали преди, че не виждате музикалното си бъдеще в България. Какво бихте искали да се промени в музикалната индустрия, за да ви се развие тук кариерата?
Въпросът не е в музикалната индустрия. Всичко тръгва от икономическото състояние на страната и масовото съзнание. Ако ще тръгваме да изменяме музикалната индустрия, трябва да тръгнем да изменяме слушателите, културата им и задължително - образованието, което получават от малки. 

Бяхте ли други хора, преди да сформирате бандата, и изобщо различавате ли се на сцената от това какви сте в останалото време?
Когато сформирахме групата бяхме във възраст, в която постоянно се променяме. Групата е основен фактор. Тя беше и е ключова част от изграждането ни като хора. Сцената е мястото, на което най-силно усещаме връзката между нас и хората. Виждаме отражение на емоцията която изпитваме в публиката и всички се зареждаме с една и съща енергия... вече зависи кой колко си е взел, за да се зареди хахаха.

Ако можете да изберете само едно (да, гаден въпрос!), какво би било то – свирене на сцена или композиране? 
Отвратителен въпрос. Композирането. Не! СЦЕНАТА! ...не.. Композирането! Оф...

Ако можете да промените нещо чрез музиката си, какво би било то? 
Слушателите. Бихме искали да повлияем на хората, да се мотивират да създават и променят.

Какви са ви впечатленията от досегашния ви музикален път?
Музиката, пътуването и общуването покрай нея винаги ни отвеждат до хората и събитията, които ни осмислят живота.

Винаги ми е любопитно какво правят колегите певци, за да си поддържат гласа - специално ти, Коста, имаш ли си любими разпявания? Направо разкажи накратко за това какво най-много ти помага да си доволен от пеенето си и да пазиш гласа си. А за Мартин и Мариян - кога сте най-удовлетворени от свиренето си?

Косьо: "Пия две сурови яйца и по пътя към концерта, докато карам слушаме Pantera и припявам на Фил, ама без да прекалявам. Работи безотказно, после пея като ангелче."

Мариян: "Успешен концерт е когато куфея и си уцелвам прагчетата и някой направи стейдж дайв."

Марто: "Най-доволен съм, като съм свирил добре. Това ще рече, че групата е звучала стегнато и на място, имало е добра динамика, темпото е било относително постоянно. Все още работя по тези неща и вероятно още доста ще работя."

За завършек, опишете Rockschool с по една дума.

Косьо: "Скуул ъв рок"

Мариян: "Барбарони"

Марто: "Репетиционна"

От целия екип ви желаем все такива успехи и най-вече вътрешната искра за творчество винаги да е налице. А ако се сблъсквате с трудности, искрата да прераства в огън и да изгаря всичко негативно по пътя ви. Благодарим за интервюто :)

Повече за Bloodrush може да видите тук.

 

 

Затвори