Бъди сред 10-те музиканти, които ще запишат безплатно авторска песен с RockSchool!

Развълнувани сме да обявим, че надграждаме стипендиите за професионален звукозапис за авторска музика в цялостна програма - Музикален Акселератор за Млади Артисти! 

Какво представлява “Музикален Акселератор за Млади Артисти”?

“Музикален Акселератор за Млади Артисти” е програма за развитие за млади български музиканти и създаване на качествена българска музика. Програмата ще помогне на 10 артиста да ускорят своята кариера в текущата предизвикателна среда. Артистите ще преминат през еднодневен обучителен семинар с професионалисти от музикалната индустрия, след което ще запишат и продуцират професионално своя авторска песен, към която ще бъде заснет и студиен видеоклип.

Как се прави подборът на артисти?

Участието в акселератора е напълно безплатно и не изисква никакви разходи от страна на изпълнителите/групите. Всички одобрени участници получават пълна стипендия от RockSchool и Urban House Studio

Подборът на артисти и песни се случва след предварителен конкурс. Може да кандидатствате на https://urbanhouse.bg/bg/mama-project - само трябва да попълните петте празни полета и да отделите няколко минути :). Крайният срок е: 30-ти април. До средата на месец май нашият екип ще избере 10 изпълнители/групи, които ще получат стипендията и ще бъдат включени в акселератора.

Какво представлява обучителният семинар?

Обучителният семинар продължава един ден и ще представлява серия от лекции с професионалисти от музикалната индустрия в България. Неговата цел е да се предадат практически знания и опит на теми, които ще помогнат на музикантите да развият своята музикална кариера и да промотират ефективно музиката си онлайн. Всички лектори ще подготвят практически задания, които музикантите да приложат веднага върху промотирането на новата си авторска песен. Темите на семинара включват: 

  • дигитален маркетинг за музиканти
  • разпространение на музика онлайн
  • промотиране на музика онлайн
  • изграждане и ангажиране на аудитории
  • работа в студио и други

Обученията ще се проведат на живо или онлайн, в зависимост от епидемичната обстановка в страната. 

Нямам студиен опит, това проблем ли е?

Не е проблем! Преди дните за звукозапис ще бъде проведено обучение за работа в студио и ще получите нужната подготовка за звукозапис. Всички песни ще бъдат записани в Urban House Studio. 

Авторската ми песен не е напълно завършена. 

За да вземете максимума от участието си в програмата - изискваме песента, с която кандидатствате да има вече текст, мелодия и полузавършен вид. По време на обучителния семинар и записите в Urban House Studio ще имате възможност да получите професионална обратна връзка, за да достигнете напълно завършен вид на своята песен. 

Как протичат звукозаписът и снимането на студиен клип?

След обученията и довършителната работа по песента - идва време за професионален звукозапис в студиото. По време на сесията се записва и студиен клип. Така всеки стипендиант ще има и аудио, и видео продукт, които да използва за промо на своята песен и своето творчество. Отделяме прецизно внимание и търпение за всеки запис, докато не останем удовлетворени и ние, и вие. След това влизаме в етап на постпродукция (editing, mix & mastering) в който работим заедно с вас, за да създадем най-добрия възможен продукт. 

Песента е готова, какво следва?

Нашият маркетинг екип и богата комуникационна мрежа ще ви помогнат да достигнете до максимално голяма аудитория и да предизвикате силен начален интерес към вашата музика. 

Кандидатствай за участие в “Музикален акселератор за млади артисти” на https://urbanhouse.bg/bg/mama-project! Крайният срок е: 30.04.2021г

Проектът се осъществява с подкрепата на Столична Община, за което сърдечно благодарим!

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close