Концертите, които си струва да посетиш през първата половина на месец март!

Здравей, Mарт, здравейте, нови предложения! Ако следиш поредицата Концертите, които си струва да посетиш, знаеш какво ще видиш по-надолу. Няма да те бавим повече, затова стреляме направо с предстоящите събития от ъндърграунд до мейнстрийм сцената, които сме подбрали.

Още на 1.03 /неделя/ три банди - Badcast, Deception и Dishonored, ще ни вдигнат адреналина с рап-кор, метъл и хардкор каси в столичния клуб на ул. Позитано 8.

За щастие вторник е почивен ден, защото на 2.03 /понеделник/ с чиста съвест ще можеш да избухнеш на Papa Roach & Hollywood Undead. След най-голямото им турне до сега, американците правят европейска обиколка, която минава през зала Универсиада.

Това е вечер на музикалния синтез, защото същата вечер в Mixtape 5 ще се качат Delinquent Habits, подгрявани от сръбската рап-кор група Izkaz. Две енергични банди, които гарантират страхотно шоу.

„Europe Under the Black Death Metal Fire“ или общото турне на Suffocation, Belphegor със специален гост - Hate. Death метъл вълната ще ни завладее на 04.03 /сряда/. Къде? Отново в познатият ни клуб в подлез “Галерия”.

В четвъртък вечер те очакваме в Rock Bar Fans. Teraflora се завръща и ще ги чуем заедно с Jackett и Imbecile. Напитките ще се люлеят от мощните рифове в една приятелска атмосфера.

Афтърпартито може да продължи в Rock’n’rolla с Черно фередже или пък в клуб Строежа с Керана и Космонавтите. Настроението ще ти подскаже.

Едно специално събитие. Групата SEVI става на 10 години и ще го отбележи с концерт на 06.03 /петък/ в Music Jam. Освен това, ще представят най-новия си сингъл и видео - “Shattered”. Към събитието се присъединяват Hellion Stone и Tony от Sugar DJ’s.

Няколко дни по-късно Riverside отново ще разтърси софийската сцена. На 11.03 /сряда/ прогресив звученето на полската банда ще вдигне покрива на Music Jam.

Тъм-тъм-тъм...петък 13-ти...и три предложения за теб.

Allochiria от Гърция и Pokigron ще те вкарат в една атмосфера на тежък стоунър, пост-слъдж, дуум метъл, ако избереш Live & Loud.

Паралелно с тях, Muddy представят албума си Hopeland заедно с филм в кино “Влайкова”. Входът е свободен, а на място ще има изненади.

Още една банда, Gwendydd, с нов албум. Ще можеш да чуеш Human Nature в Rock Bar Fans. Гост на събитието са Deadscape.

Ако си фен на стоунър рока, то Gravity X определено ти звучи познато! На 14.03 /събота/ световното турне на шведското трио - Truckfighters, минава през Mixtape 5. Ще чуем целия емблематичен албум, веднага след Church of Destiny.

На 15.03 /неделя/ ще имаш възможност и ти да се качиш на сцената. Нашата талантлива преподавателка, Цветелина Чендова, с майсторски клас в The Stage! Ще започнем от основите на пеенето, та чак до детайлите и артистичния почерк. Можеш да се запишеш предварително при нас или направо на деня.

Така се оформят първите две седмици от новия месец. Освен в блог статиите, често споделяме и други яки събития на фейсбук страницата ни. Ние те информираме, но е твоя тежката задача да решиш кой концерт да посетиш! 

May the music be with you!

Затвори