Конкурсът за стипендия “Виждам чрез Музика” е отворен!

20 незрящи ученика ще получат пълна стипендия за 48 часа музикални урока по избор и над 80 часа индивидуални репетиции. Стимулираме незрящи на всякаква възраст и ниво на напредналост (включително абсолютно начинаещи) да кандидатстват в конкурса “Виждам чрез Музика”. Единственото изискване е да попълнят кратка апликационна форма, с която да научим повече за тяхната мотивация да посещават уроци в RockSchool: https://drooble.com/stipendii-nezryashti

През февруари нашият проект, “Виждам чрез музика”, спечели Промяната 2018/2019 - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществи за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. 

“Виждам чрез музика” е адаптирана програма за музикално образование за незрящи. Преминахме през няколко етапа преди да станем част от акселераторската програма, включваща серия от обучения и уъркшопи. На финала на акселератора всички екипи презентираха пред жури, а избраните да продължат към онлайн гласуването бяха едва 5. Rockschool бе сред тях. Успяхме да постигнем рекордните за програмата 57 748 гласа на хора, които приеха каузата ни за своя и я разпространяваха сред всичките си канали! На самия финал, в компанията на още два страхотни проекта, успяхме да спечелим и голямата награда, с която да реализираме “Виждам чрез музика”!

Стартирахме работата по проекта през март и април, когато нашите преподаватели преминаха през интерактивни обучения, за да усвоят как най-ефективно да преподават на незрящи. През месеците май и юни успяхме да закупим нови музикални инструменти и оборудване, които да могат да се използват от бъдещите стипендианти. 

Вярваме, че музиката развива безценни личностни качества у хората, сред които осъзнатост, дисциплина, креативност, общителност, емоционална интелигентност и много други. При незрящите хора музиката още повече допринася за качеството им на живот, като им позволява да се приобщават към своите връстници по-лесно, да комуникират и да изразяват своите чувства и емоции. 

Ако познавате незрящ - стимулирайте го да кандидатства, попълването на формата отнема 2 минути! Ще сме ви благодарни ако споделете тази статия, за да може инициативата да достигне до повече хора.

Кандидатстването продължава до 15-ти август на този линк: https://drooble.com/stipendii-nezryashti

 

Затвори