Запази Урок
Работни Позиции

Музика за украинските деца

Силно вярваме, че истинската промяна в света започва от всеки един от нас. Затова често реализираме проекти, които са насочени към малък брой хора, но пък влагаме всичко от себе си, за да ги развием като личности със силата на музиката. Ето още една такава история!

От началото на войната сме дали безплатни музикални уроци и репетиции на над 25 украински деца и младежи. Направихме го без медии, без снимки в социалните медии, без да гледаме на това като на нещо специално, за което да търсим внимание. За нас това е най-естественото нещо, което можеше да направим в тази ситуация, за да подкрепим украинските семейства, които са намерили убежище в България. 

Преди броени дни попаднахме на програмата „Ново начало“ на BG4UA и Фондация BCause, която финансира подобни инициативи и решихме да кандидатстваме. Получихме бърз положителен отговор и вече разполагаме с ресурс да разширим нашата дейност и да достигнем до много повече украински деца. 

Убедени сме, че заниманията с музика ще им помогнат да преодолеят по-лесно травмата от войната и да се интегрират по-добре в новата социална среда. Музиката е ефективен начин да се откъснат от всекидневните стресиращи новини, които ги заливат от екрана, и ще им позволи да изразят вътрешния си емоционален свят. 

Tези деца, които вече свирят на даден музикален инструмент, имат възможност да репетират безплатно в нашата музикална школа, за да продължат да развиват своите умения. А на тези, които тепърва искат да започнат да изучават музикален инструмент - предоставяме безплатни музикални уроци по избор с нашите опитни преподаватели. Подкрепяме всяко украинско дете, което изяви желание да се занимава с музика, независимо от възраст, пол или текущи умения. 

Ако познавате пребиваващи в България украински семейства с деца, които биха проявили интерес към музикални занимания, пишете ни на Info@rockschool.bg. Ние ще се свържем с тях и ще им дадем повече информация как могат да се включат. 

Нека музиката бъде нашият инструмент на мира.

---------

С помощта на финансиране от кампанията "НОВО НАЧАЛО за украинските жени и деца в България" на инициативата BG4UA и Фондация BCause подкрепяме проект "Музика за украинските деца" на RockSchool. Ново начало помага на бягащи от войната в Украйна жени и деца, за да рестартират живота си у нас.

Подкрепете каузата НОВО НАЧАЛО чрез дарение тук. Можете да се абонирате и за бюлетина на инициативата тук. #RestartLife

#BG4UA и @BCause: В помощ на благотворителността

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close