Подари Музикален Урок на Хора в Неравностойно Положение

Най-голямата ни мечта в RockSchool е да предоставим възможност за личностно израстване чрез музика с възможно най-много хора, защото именно музиката развива изключително ценни качества, сред които творческа мисъл, постоянство, осъзнатост, увереност и общителност. Музиката дава възможност на всеки да изразява по-добре вътрешния си свят, а нашата мисия е да правим музикалното образование достъпно за всички.

През последните 8 години сме дали над 4150 безплатни музикални урока, а през миналата година стартирахме първата си структурирана стипендиантска програма, в която успяхме да съберем средства за цели 12 ученика. Всеки от тях премина през интензивен курс от 48 часа музикални уроци и над 90 часа репетиции. Днес, по-голямата част от стипендиантите ни са част от доброволческата ни програма и неизменна част от RockSchool семейството.

Една от най-важните цели за нас през 2019-та е да осигурим поне 10 стипендии за талантливи деца и младежи. Сумата, която е необходима за 6-месечно музикално обучение, включващо 48 часа уроци и 90 часа репетиции, е само 1000лв. за дете. Има много деца, които жадуват за музикално образование, но не могат да си го позволят финансово, а за нас е изключително важно да допринесем за премахването на това ограничение. Затова всяка сума е изключително ценна и дори с малко - можете да направите голяма промяна за едно дете и да дадете нова посока в неговия живот.

За събиране на средствата за реализиране на стипендиантската програма, стартирахме кампания в HelpKarma. Нямаме търпение това да стане, за да организираме онлайн конкурса, в който всички кандидати-стипендианти ще изпратят свои мотивационни видеа, в които ни разказват (или показват) защо искат да да учат музика. След това екипът ни ще селектира победителите и стипендиантската ни програма ще се проведе през лятото на 2019.  Освен интензивните музикални уроци и репетиции, стипендиантите ще имат възможност да участват в концерти, лекции и работилници и ще получат достъп до професионално звукозаписно студио. Най-важното е, че ще станат пълноценна част от сплотена и активна музикална общност, в която всеки споделя любовта към музиката.

Всички ние говорим често за проблемите на българската музикална сцена и култура,  но истината е, че отговорът на всеки проблем е образованието и именно то е най-добрият подарък, който можем да направим! Ще подкрепиш ли музикалните мечти на дете, подарявайки му музикален урок?

Може да дариш на: https://helpkarma.com/help/rockschool

 

Затвори