Запази Урок
Работни Позиции

Проектът ни “Музикално обучение за Украинските деца” е национален победител за наградата „Карл Велики“ 2023

Вече знаете, че миналата година започнахме кампания за безплатни музикални уроци за украински деца и младежи. Последвахме интуицията си, избрахме да помогнем чрез това, в което се чувстваме най-силни – чрез музиката и днес сме щастливи да споделим, че нашата кампания не остана незабелязана. Проектът спечели националния етап на Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2023 г. и ще представи България сред 27 проектa от цяла Европа.

Започнахме кампанията сами и без много шум, защото истински вярваме, че музиката има силата да лекува. Впоследствие програма „Ново начало“ на BG4UA и Фондация BCause припознаха и подкрепиха каузата. Резултатите не закъсняха – в края на 2022 г. бяхме провели над 500 безплатни музикални уроци

Ще си позволим да цитираме двама от членовете на тазгодишното българско жури:

„Проектът показва потенциала на музиката като универсален език да ни обединява и създава чувство за принадлежност. Инициативата демонстрира, че музиката сама по себе си е мощен инструмент за интеграция (...) Предимството на проекта е в хуманната мисия, която Боян Симеонов и неговото сдружение са поели: да подкрепят, насърчават и развиват креативността и таланта на украинските деца и младежи.“ (Александър Йорданов)

„Проектът е в синхрон с европейските ценности, израз е на човешката солидарност към младите хора, които са принудени от войната да напуснат родните места и среда, помага за менталното и емоционалното превъзмогване на стреса, но в същото време развива потенциала на младежите – бъдещото на Европа, като осигурява възможност за разнообразни занимания с музика.“ (Искра Михайлова)

Стискайте палци да се справим добре и на европейско ниво! Тази награда не само ни мотивира, но и ще ни позволи да върнем музиката в живота на още десетки деца, загърбили животите си и потърсили спасение в България.

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close