RockSchool e като втори дом за мен - Роси

Роси е отдаден на музиката човек, който е съпричастен към всеки и би искал повече толерантност и разбиране в хората. Помага на екипа на RockSchool ежедневно и не случайно е част от доброволческата ни програма.

Ако можеше да промениш света с какво би започнала?
Бих променила толерантността и комуникацията между хората, понеже мисля, че тя липсва от всички социални мрежи, които са създадени. Всъщност, хората доста по-рядко се виждат очи в очи и това лично мен много ме дразни! Хората са супер нетолерантни един към друг и всички мислят само за себе си, което не е правилно.

Какво за теб е Roockschool?
Rockschool е като втори дом за мен и реално намирам разбиране и хора, с които мога да говоря за това което съм без да ме е страх че ще получа някакво неодобрение.

Как реши да си доброволец в Rockschool?
Много лесно, не се чудех много. През пролетната ваканция идвах да помагам на Макси във всекидневната му работа, тъй като в школата бе много натоварено с уроци и събития. Аз и Снежи идвахме и помагахме с каквото можем. Накрая видях, че се стартира доброволческа програма и реших, че няма да е зле да върна поне малко от това, което Rockschool ми е дал на мен, но под формата на труд.

От кога се занимаваш с музика и как реши да се занимаваш?
Занимавам се с музика от около година и половина. От горе-долу тогава започнах да посещавам уроци и репетиции в училището. Любимата ми група е Nightwish, и тъй като те са ми много големи идоли на мен ми се искаше да бъда катo някой от тях. Разбира се, в последствие осъзнах, че е по-добре да бъда себе си, а не като някой друг. Музиката ти дава тази възможност.

Какво ти дава музиката?
Много неща. Спокойствие, хармония, емоции, а и също - може да обясни някои екзистенциални неща, с които съм се сблъсквала и върху които съм размишлявала дълго!

Промени ли се нещо в теб откакто започна да се занимаваш с музика?
Да, много неща! Станах по-креативна и започнах да гледам на света по различен начин.

Ти на какви уроци ходиш?
По барабани и по пеене. На барабани ходя при Деян Петров, а по пеене при Даниела Туджарска.

Mислиш ли, че на човек уроците му помагат да се развива по-бързо, като музикант?
Да, определено! С един урок можеш да направиш много повече, отколкото с един два дни мъчене сам вкъщи. Учителят е отделил супер много време, за да се развие и е натрупал опит от много концерти, банди и звукозапис на музика. По този начин, учителят би могъл да ти покаже много повече неща, отколкото ти сам можеш да извадиш от инструмента и за далеч по кратко време.

Свирила ли си на сцена, как се чувстваш когато свириш на сцена?
Свирила съм веднъж само на сцена. Бях много яко притеснена, но чувството след това беше уникално - просто летиш и си на върха. Предстои ми скоро втори RockSchool концерт и се вълнувам много!

Каква музика за теб е стойностна и качествена?
Музиката, която носи смисъл. Няма значение дали е метъл или поп, не се ограничавам. Важното е да носи смисъл и послание.

Какви качества според теб са нужни на един музикант за да се развива и музиката му да достига до повече хора?
Трябва да знае как да говори, да пише музика, която достига до хората. Няма значение дали е твърда или по-лека музика, важното е да изразява емоциите си чисто и тези емоции да докосват хората. Само така те биха слушали музиката.

Ти какви трудности срещаш като музикант?
Свиря на барабани и понякога е доста трудно когато живееш в апартамент да се упражняваш и свириш наволя. Но за сметка на това в RockSchool мога да компенсирам това неудобство!

Как ти се струва българската музикална сцена в момента, какво би искала да се промени или подобри в нея?
Ако може някои стилове музика напълно да изчезнат, наистина би било доста добре.

Кои са стиловете които трябва да изчезнат, според теб?
Чалгата и комерсиалният българският рап.

Ти ходиш ли по концерти?
Да, разбира се.

Имаш ли мечта свързана с музиката?
Да имам своя група и да свиря с хора без значение къде и по кое време.

С твоята музика какво би искала да предадеш на света?
Искам да предам своите разбирания за света, да се опитам по някакъв начин да покажа на хората, че някои от нещата, в които вярват не са истински и правилни.

Какви са твоите ценности които искаш да предадеш на света?
Чесност, толерантност, много разбиране трябва да има между хората, защото липсва често.

Kакво би казала на света?
Бъдете толерантни един към друг, разбирайте се и се обичайте, няма смисъл да има храна и агресия по чатовете и на живо.

 

Продукция: Мелина и Неди
Текстова обработка: Роси

Затвори