RockSchool Oper Air 2019 - най-мощното ни събитие за това лято

За поредна година наши ученици, учители и приятели споделихме една сцена и покачихме градусите на така любимото ни място - Маймунарника.

Две дози Rammstein, щипка Арета Франклин, лъжичка оперно пеене и поръсваме яко с Gojira. Ако не е станало достатъчно ясно - да, това бяха част от супер изпълненията от тазгодишния ни сетлист. Пръснахме се по шевовете от музикално разнообразие. За тези от вас, с които се видяхме там - със сигурност сте изживели едно музикално пътешествие през контрастни жанрове и стилове, поднесени с много искрени емоции - вълнение, притеснение, нетърпение и любов...любов към изкуството!

Програмата ни беше внимателно отсята и съдържаше 17-тина парчета, представени от наши ученици, учители и приятели, които се явиха на предварително прослушване. В него можеха да се включат не само ученици на школата, а всички музиканти, споделящи страстта към музиката и желанието за изява.

Хедлайнери на събитието бяха бандата на Ива Тодорова/ IVA - участничка в миналогодишният сезон на "Гласът на България", GpoinT, които спечелиха първо място на конкурса NEXT ROCKSTAR vol.2 и ще чуем на Hills of Rock, и The Gentlemen, които ни заразиха с рок излъчването си. Всички те нажежиха сцената и направиха изживяването ни още по-незабравимо.

Както всеки наш концерт така и този имаше кауза. Тазгодишната ни цел бе да съберем средства, с които да помогнем на талантливи и амбициозни хора с безплатни стипендии за интензивно музикално обучение, без значение възрастта и нивото на напредналост. Тъй като 2018-та успяхме да зарадваме 12 ученика с безплатно музикално образование, с чисто сърце решихме това да ни стане традиция.

Rockschool Open Air ни даде страхотен старт на лятото и ни помогна с по-мащабното реализиране на Стипендиантската ни програма.

 

Затвори