Rockschool участва в последния проект на Dave Grohl от Foo Fighters

Rockschool е включен в списък от последния проект на Dave Grohl от Foo Fighters, редом с музикални школи и висши музикални заведения от цял свят.

Проектът се казва PLAY и първоначално включваше 23-минутен документален, но вече е цяла платформа. PLAY е за онова чувство на опознаване, любопитство и експериментиране в музиката и именно затова Dave Grohl е решил да създаде възможност за всеки да експериментира с различните музикални инструменти и да покаже всички тези места по света, които потапят хората в света на музиката. Rockschool е едно от тях.   

В документалния филм вокалистът на Foo Fighters и навлизащи в музиката деца споделят мнението, че тя им дава предизвикателство, дисциплина и стимул за надграждане. Музиката е страст за цял живот, която те кара да търсиш постоянно променящ се идеал и това търсене започва още с първата крачка.

В платформата  можеш да чуеш компилираната версия на PLAY или партията на всеки отделен инструмент (3 китари, бас, барабани и перкусии), както и да изтеглиш партитурите им безплатно.

Целта на проекта е да насърчи музикантите и да вдъхнови хората да се докоснат до основополагащата сила на музиката. Затова в уеб сайта има и списък с местата, в които можеш да направиш първата крачка - да намериш учители, група, приятели, да започнеш уроци и да направиш дебюта си на сцена. Rockschool е в този списък и единствен представител от Източна и Централна Европа. Другите музикални организации са от Северна Америка, Южна Америка, Азия, Западна Европа - Великобритания, Ирландия, Холандия, Финландия, Австрия, Белгия, Испания, Швейцария, Швеция, Португалия, Норвегия, Германия.  

Една смела стъпка може да те тласне към едно приключение - необикновен, завладяващ и постоянно развиващ те свят. Това е музиката.

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close