С RockSchool отпразнувахме Make Music Day с повече музика от всякога

Обичаш музиката? А как ти звучи да си буквално заобиколен от нея цял ден? На 21-ви юни в RockSchool отворихме врати за всички желаещи да се потопят в любимата ни музикална атмосфера. Малки и големи имаха възможност да вземат първия си урок по китара, кахон, барабани, цигулка и пиано в дворното ни пространство, както и в репетиционната ни зала The Stage.

С какво е интересна и различна инициативата Make Music? Започва още през 1982г. във Франция, а днес се провежда в над 1000 града и над 120 държави по целия свят. С Rockschool станахме официални партньори за България на глобалната организация и докарахме празника за първи път у нас.

След работилниците ни последваха акустични изпълнения на наши ученици и приятели с познати любими песни. Сред артистите бяха симпатягите от Gentlemen, както и Рада Илиева.

Вечерта продължихме с още яки изпълнения - The Stage стана дом на един освежаващ концерт за много ученици, музиканти, приятели и меломани. Сред изпълнителите бяха едни от най-редовните ни и бързо напредващи ученици. Стартирахме с Modern World, представена от бандата на доброволците (Белла, Слави, Нина, Лъчо), продължихме свежо с Мирела Манчева, имаше и пиеса за пиано в изпълнение на Благоя Благоев, който свири едва от 3 месеца и се справя жестоко!

Някои скрити таланти дебютираха за първи път на сцена - Петя Йоцова, Кристиян Мечев, както и най-малките принцеси - Йоанна Загорчина и Ивет Николова. Разбира се, не пропуснахме да включим и един от първите ученици на RockSchool - Александър Тодоров, заедно с неговата банда. Няма как да не отбележим и редовните ни, непропускащи концерт таланти - Линда Георгиева, Филип Коларов, Иван Хаджиценев, Чони.

Дадохме силен старт на традиция, която сближава и вдъхновява хората. Догодина планираме много по-мащабно включване към инициативата и празнуване на Make Music Day на поне 5 външни зони.

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close