Виж какво се случи в RockSchool през 2018-та

2018-та беше изключително успешна година за нас и искрено благодарим на всеки, който беше и продължава да бъде част от приключенията и дейностите ни. Заедно с вас правим музикалното образование по-интересно и достъпно и развиваме българската сцена!


Ето и кратичко обобщение на изминалите 12 месеца:

 • Проведохме над 17 500 музикални урока в академиите ни - RockSchool (София и Варна), както и дадохме повече от 500 безплатни музикални урока на деца от домове и други хора в неравностойно положение.
 • В The Stage се състояха над 3 600 репетиции.
 • Организирахме 7 големи RockSchool Концерта в София и Варна и така дадохме възможност на над 300 ученика да преживеят свиренето на сцена за първи път.
 • Организирахме и първия по рода си Rockschool Fest през юни.
 • Dave Grohl от Foo Fighters ни включи в най-новия си проект като един от най-допринасящите за музикалната култура центрове в света.
 • Осъществихме 130 музикални рождени дни, на които стотици деца се запознаха с музиката чрез радост и забава.
 • Дадохме сцена и пространство на над 25 концерта на млади банди в The Stage и още 5 благотворителни с различни социални насочености.
 • Реализирахме над 30 работилници на различни музикални тематики в София и Варна.
 • Ремонтирахме двора в Rockschool София и го превърнахме в красиво творческо пространство.
 • Отворихме вратите на още едно помещение за репетиции.
 • Заснехме и продуцирахме над 110 live видеа за наши ученици и банди.
 • В звукозаписното ни студио записахме и продуцирахме 3 албума, 20 подкаста, 36 voice-over-a и 13 сингъла.
 • Записахме и пуснахме поредица от 10 видеа с образователни цел с част от нашите преподаватели.
 • Направихме репортаж с Dnevnik.bg за Rockschool в тяхната рубрика “Дай мигач” от третия сезон на “Смели момичета”.
   

Успешно проведохме 5 големи проекта:

- Стипендия за музикално образование - С подкрепата на фондация Америка за България, организирахме конкурс, след който 12 човека бяха селектирани да получат безплатно музикално образование в Rockschool в рамките на 6 месеца + пространство за репетиции. През новата година ни предстои да реализираме втората си стипендиантска програма

- Стартирай музикална кариера - целта на проекта бе да даде възможност на 12 артиста да запишат своя авторска песен в професионално звукозаписно и да бъдат продуцирани. Проектът бе осъществен с подкрепата на "Америка за България, като работата по продукцията е почти финализирана и съвсем скоро ще можете да чуете песните онлайн

- “На една песен разстояние” - проект, чиято цел бе да превърне парковете в София в по-артистични зони чрез провеждането на безплатни музикални работилници и акустични концерти на територията им. Проектът бе подкрепен от Община София, а през 2019-та ще имаме възможността да го реализираме отново в 5 столични парка.

- “Изкуството да бъдеш музикант” - поредица от 10 обучителни лекции, в които засягахме важни за музикантите теми, пряко свързани с тяхното професионално развитие - промотиране, писане на текстове, създаване на видеоклип, озвучаване и др. Проектът бе подкрепен от “Младежки дейности и образование - Варна”.

- “Виждам чрез музика” - проект, който цели да създаде програма за адаптирано музикално образование за деца и младежи с нарушено зрение. Успешно преминахме през няколко етапа на Промяната 2018/2019 (инициатива на фондация Reach 4 Change и Нова Броудкаст Груп), бяхме селектирани измежду над 200 кандидата и сме сред петимата финалисти, които достигнаха до онлайн гласуване. Сега имаме нужда от подкрепа, за да бъдем сред тримата финалисти с най-много гласове и да получим финансиране за реализирането на проекта. За тази цел, искрено те молим да гласуваш за нас на: www.nova.bg/promyanata/rockschool и да разпространиш сред свои приятели.


През следващата година сме си поставили няколко конкретни цели, върху които вече работим:

1. Да съберем средства за поне 12 нови стипендии за интензивно музикално обучение през 2019-та.
2. Да открием нашата “Творческа Музикална Резиденция”.
3. Да открием нови музикални стаи, за да можем да даваме още повече уроци.
4. Да реализираме второ издание на проекта “На една песен разстояние”, създавайки нови музикални пространства в периферните столични паркове.
5. Да реализираме проекта “Виждам чрез музика”, давайки равна възможност на незрящи деца и младежи да учат музика.
6. Да записваме и продуцираме много повече авторска музика в Urban House Studio.
7. Да започнем работа по нов проект, който ще помага на младите български артисти да получават повече поле за изява.
8. Да организираме нов конкурс за звукозапис, в който ще дадем шанс на млади артисти да продуцират и запишат своята авторска музика в студиото ни
 

Важно: oт 01.02.2019г. цените на уроците в Rockschool ще бъдат увеличени от 22лв на 25лв., за да можем да предоставяме по-добри условия и да даваме повече уроци на хора в неравностойно положение.

Очаква ни вълнуваща 2019-та година! Благодаря на всеки, който е част от нашата общност и ни помага да допринасяме за създаването на автентична българска музика и развитието на сцената. Ако искате да ни подкрепите, можете да видите как да го направите тук.


С Благодарност,

Мелина Крумова

Създател на RockSchool и фондация "Музика за България"

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close