"Виждам чрез Музика" - проект на RockSchool: По пътя към финала на ПРОМЯНАТА 2018/2019

В Rockschool силно вярваме, че музиката е универсален език, който ни дарява с вдъхновение, смисъл, щастие и трябва да е достъпен за всеки. Именно затова решихме да създадем "Виждам чрез музика", програма за адаптирано музикално образование за деца и младежи с нарушено зрение.

Тази идея се зароди преди около 1 година, след срещата ни с двама от нашите вече редовни ученици, които са с увредено зрение, но намират най-много смисъл в музиката. Петра е една от любимите ни вокалистки и сме с особен сантимент към нея и нейната житейска история. Надяваме се да достигнем до повече деца и да ги заразим с магията на музиката.


Нашият проект "Виждам чрез музика" е сред петимата финалисти на най-голямата инициатива на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България - ПРОМЯНАТА 2018/2019 - конкурс за социални проекти. Тя има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да осъществят идеите си на практика. В тазгодишното издание участвахме редом с още 133-ма кандидати, а до финалния етап останахме 5-ма - Издателство “Керът”, "За Храната", "Книговище", "Технократи" и ние, Rockschool и проектът ни -  "Виждам чрез музика". Получихме възможността да се включим в обучителни програми, специализирани обучения, да намерим съмишленици, партньорства и да получим консултации в Акселератора на ПРОМЯНАТА.


Към следващия етап от конкурса ще продължат трима финалисти, които ще бъдат определени чрез онлайн гласуване. Победителят ще бъде избран след среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА. Наградата е финансиране от 30 000 лв., с което победителите ще развият и осъществят проекта си, а за другите двама финалисти - финансиране от 15 000 лв. Заедно ще се борим да спечелим доверието на публиката, която ще избере своя фаворит в края на януари 2019 г.


Вече 4 години ПРОМЯНАТА се грижи за младежи и деца от цялата страна. Ние от Rockschool силно споделяме идеите и принципите им и считаме, че “Виждам чрез Музика” зае достойно място сред финалистите тази година.


Музиката е не само цел, но и ценен инструмент, който можем да използваме, за да създаваме смисъл и развиваме серия от други умения в живота на една група деца, за много от които това да учиш музика досега бе тема табу.

Затвори