Индивидуални уроци за деца до 6 години

Музиката развива серия от качества в едно дете - увереност, креативност, дисциплина, воля, комуникационни умения. Едно от последните проучвания на Калифорнийския университет доказва, че деца, които ходят на музикални уроци, демонстрират с 27% по-високи академични резултати впоследствие в сравнение с връстниците си, които не посещават подобни уроци. Вярваме, че колкото по-рано едно дете започне да навлиза в музикалния свят, толкова по-добри резултати ще демонстрира както в изкуствата, така и по-аналитичните дисциплини в следващите години. Именно затова стартираме нова инициатива в Rockschool, а именно - индивидуални уроци за деца до 6 години.


Не са ли твърде малки за музикални уроци?

Много професионалисти в сферата на детското развитие са на мнение, че ранното стартиране е не само възможно, но и се отразява по-добре на едно дете и му помага да учи най-бързо.


Дори на по-малка възраст децата могат да се докоснат до прекрасния свят на музиката, където да посещават само базови уроци и да обогатяват музикалното си възприятие.


Какво ще представляват уроците?

Уроците ще целят да провокират отношение и интерес към музиката, култура, чувство за ритъм, увереност и синхрон. Постепенно ще се преминава и към уроци с по-опростени и малки музикални инструменти.


В Rockschool преподаваме китара, укулеле, пиано, ударни инструменти, пеене, бас, цигулка и др.


Идеята ни е първо да събудим у децата разбиране и правилно възприятие към музиката и плавно да преминем към работа с конкретен музикален инструмент, който е пригоден за тяхната възраст и физика и разбира се - им е интересен. За тази цел имаме налични малки инструменти, адаптирани за деца и техните възможности.


Ползи

Все повече родители записват децата си на уроци по музикален инструмент, тъй като това стимулира тяхната креативност, умствено развитие и физическа координация.


Според харвардския психолог Хауърд Гарднър музикалната интелигентност е равностойна по значение на интелигентността по отношение на математиката, езика, пространството, тялото и междуличностните отношения.

  • Ранните музикални уроци могат да помогнат за когнитивното развитие на малките деца.
  • Ранното музикално обучение рефлектира на тези части на мозъка, които са отговорни за мисленето и езика.
  • Скорошни изследвания доказват, че заниманията по музика физически развиват частта от лявото мозъчно полукълбо, която участва в обработването на езика.
  • Музиката намалява стреса и развива въображението и креативността.
  • Заниманията с музика подобряват концентрацията


Кога ще се провеждат уроците?

Записването на час е изцяло Ваш избор - може да проверите свободните часове и преподаватели през нашия сайт или като се обадите на 0887 6666 22.

 

Колко трае един урок?

Времетраенето на един урок е 40 минути, защото при по-дълга продължителност децата губят фокус и интерес към занятието.


Каква е цената?

Цената за един учебен час е 20лв., като имате възможност да предплатите няколко урока напред или заплащате отделно за всеки следващ. Първият урок е на цена от 12лв., а при предплащане на 10 урока - получавате един безплатен.

Затвори