Индивидуални уроци

Курсът има за цел да предостави основни знания и умения за бъдещо професионално развитие в сферата на музикалното изкуство. Нотната грамотност, теоретичната подготовка и уменията в аналитично слушане са основни инструменти, които са от помощ за всеки музикант в музикална среда. Без тях, самостоятелната и колективната работа в тази сфера се усложняват многократно. Чрез тях комуникацията с колеги става много по-ясна и конкретна.

Запиши час за урок

Основни теми

- Нотопис –
✓ Ритмуване
✓ Четене и писане на нотен текст в двата най-използвани нотни ключа

- Музикален слух -
✓ Разпознаване на: интервали; тризвучия; четиризвучия и други сложни акорди; акорди в обръщения; диаточни акордови прогресии; тонални акордови прогресии с добавени външни акорди
✓ Ритмични диктовки
✓ Мелодични диктовки: едногласи; двугласи
✓ Комплексна диктовка: разписване на мелодия, акордова прогресия и движения в най-ниският глас – бас
✓ Интониране (пеене): интервали, арпежи на тризвучия и сложни акорди в основни положения и обръщения; интониране на мелодия (традиционално и C mobile система); диаточни солфежи и солфежи с външни тонове, модулации; интониране на стари ладове
✓ Развиване на релативен слух

- Хармония -
Във времето, определено за Хармония, всички гореспоменати теми и упражнения ще бъдат разглеждани и анализирани теоретично:
✓ Интервали; тризвучия; четиризвучия и други сложни акорди; хармоническо и мелодическо положение на акордите
✓ Тоналност, тонални кръгове
✓ Енхармнизъм
✓ Хармонизация на мажорна и минорна тоналности – функции на акордите – Тоническа, Субдоминантова и Доминантова фукция – основни и второстепенни. Плавно гласоводене. Каденци
✓ Модулации. Странични доминанти. Интермодални размени. Акорд - скали
✓ Хармоничен анализ на различни музикални произведения

 

Условия

 • В зависимост от групата и всеки ученик – ще се добавят допълнителни дейности, които да спомогнат усвояването и осмислянето на учебния материал.
 • Часовете се провеждат в малки групи – до 10 участника.
 • Учебният план предвижда 3 модула – всеки, с продължителност 40 учебни часа.
 • Занятията са в рамките на два учебни часа (50 минути с почивка) и се провеждат веднъж седмично.
 • Курсът е подходящ за певци и инструменталисти - начинаещи и напреднали.
 • Цена на курса: 400лв. (за първо ниво). Има възможност за плащане на две вноски.
 • Записванията продължават до 11.01.2019г.
 • Дати: датите и дните на провеждане ще се определят при формиране на група, в зависимост от преференциите на учениците.
 • *При необходимост - формален изпит, ще определя нивото на всеки ученик.

 

За учителя


Даниеле Феббо е роден в град София през 1993 година. Започва като любител, но бързо се преориентира към задълбочаване в музикалното изкуство. Заминава за Италия и учи три години в Рим в една от най-профилираните джаз академии в страната – Saint Louis College of Music (Rome). От 4 години е отново в България и завършва НМА ‚Проф. Панчо Владигеров“ с джаз бас китара. В момента е активен музикант, практикуващ основно в столицата. Познат като постоянен басист в Blue Moon (джаз квартет) и басист/бенд лидер в проектът Y Jazz, с който печели първа награда на „Младежки Джаз Конкурс“ в Пловдив през 2018. Участва в многобройни колаборации с по-млади колеги, както и с вече утвърдили се имена от българската джаз сцена.

 

Имаш въпрос? Попитай ни по всяко време на:

 • тел: 0887 6666 22
 • e-mail: info@rockschool.bg
 • или ела на място в училището между 10.00 и 22.00 часа (работим от понеделник до неделя).
Затвори