Като дете един приятел му дава диск на Metallica от техен концерт с оркестър. Още не е знаел как изглеждат, когато вече бил безвъзвратно завладян от музиката им. Скоро след това попада на Nightwish и открива, че харесва звука на щрайха(струнни лъкови инструменти). Тогава получава първата си китара и започва да вади партиите на любимите си песни. Паралелно с разучаване на китарата като хоби, Боян свири класическа и фолклорна музика на тромпет в училищния духов оркестър. Там научава първите си ноти и разбира какво е да свириш заедно с повече музиканти. По това време попада на запис на Jason Newsted и тогава със сигурност разбира, че иска да свири на бас китара.

Образование

Завладян от музиката като начин на живот, през 2015г. Боян кандидатства в Националната музикална академия, специалност поп и джаз бас китара. Обича да слуша музика от всички стилове, защото, според него, от всеки стил може да се извлече нещо, което би било полезно и обогатяващо за един музикант.

Участия

Свирил е на различни фестивали из България като едни от по-големите са Белла рок фест в град Петрич и "Рок в Рила", в село Бели Искър.

 

Запиши своя час за индивидуален урок по китара при Боян Тодоров още днес - попълни онлайн формата тук

 

Имаш въпрос? Попитай ни по всяко време на:

Затвори