Силната ми страна е тежката и екстремната музика. Практикувам предимно в стилове производни на метъла и hardcore-a. Досега опитът ми се побира в 15 години почти непрестанна практика, композиране на барабани, свирене с повече от 10 метъл и hardcore групи, записи на 4 студийни албума както и други непълнометражни записи и свирене на живо. За мен музиката е средство за изразяване и път към свободата. Тя е едновременно забавление и средство за самоусъвъръшенстване.

Вярвам, че всеки човек може да постигне максимума на своите способности ако положи правилните усилия по правилния начин. Независимо дали за вас барабаните са само хоби или пък искате да постигнете конкретен резултат, аз мога да ви споделя целия си опит и да ви помогна да постигнете целта си по-бързо. До целта се стига не като се бърза, а като не се спира!

 

Интервю

Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?
Правя опити да свиря това, което чувам от 6-7 годишен. Как реших да започна? Не съм решил, просто ме влечеше и след като започнах, никога не спрях. Може би съм бил вдъхновен от музиката, която съм слушал и това ме е подтикнало да свиря. Но съм бил твърде малък за да го нарека рационално решение.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?
Terence Trent D'Arby - Delicate ft. Des'ree

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?
Най- много съм слушал като дете Metallica и Rammstein. Като по- голям са твърде много, за да посоча някой като по-основен. Никога не съм свирил музика измислена от други хора, винаги съм смятал, че свиренето на кавъри е пропиляване на време, освен ако не е с учебна цел, за да опознаеш този автор.

В кой музикален стил си най-напреднал?
В метъла, но постепенно започвам да излизам от него.

Какво ти дава музиката?
Когато я слушам ми носи забавление. Когато свиря - концентрация и разбиране на себе си.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?
Защото видях, че хората постигат резултати в следствие на моите съвети и от там ми стана приятно да го правя.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?
И в музиката и в живота най- важното е да си искрен със себе си и да си признаваш истината. Да се наблюдаваш, да се анализираш и да си критичен към себе си. Ако не прави това, човек не прави нищо, той не се различава от животното.

Какво е за теб RockSchool?
Място, където мога да казвам истината поне малко повече отколкото на други места.

Коя музика за теб е стойностна?
Тази, която е дошла спонтанно, а не е създадена преднамерено, с цел. Но тъй като това няма как да се измери, според мен си остава въпрос на лично предпочитание.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?
Тишината. За повечето хора това си е лукс. Не защото го нямат, а защото не се сещат.

Имаш ли мечта, свързана с музиката?
С музиката точно - не. Ще създам видео обучение, в което ще вкарам всичко, което знам, трябва да го започна през 2019-та. То е по-скоро свързано със овладяването на барабаните като инструмент. Умението да свириш и умението да се изразяваш са две различни неща. Много хора могат да свирят, малко хора могат да се изразяват - от тях трябва да се учим.

Запази урок с Божидар

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close