За Мен

"Не намирам границата на даден жанр или стил за категорична и мисля, че подправките в музиката се крият именно в преплитането им. Затова и се стремя във всеки проект да успея да допринеса със свой собствен поглед, че да мога да срещна и чуждия. Постепенно, чрез прекараното си време на и пред сцена, се стремя да разширя музикалния си кръгозор и с удоволствие бих споделил опита си."

Божидар се запалва по барабани, когато е едва на 14 години. Главно вдъхновение са Luke Flowers, Abe Cunningham, Nick Mason, Questlove, Brann Dailor, Tommy Evans.

Образование

2018-та завършва бакалавър в Национална Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" със специалност поп и джаз ударни инструменти при професор Христо Йоцов.

 

Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика от 8-ми клас, китаристът, с когото свиря и до днес, тогава ми предложи да си направим банда. Приех идеята крайно позитивно, тъй като в същото време бях гледал приятел барабанист как свири на живо във Враца. Това ме зариби по инструмента и той реално много скоро ми продаде първия ми сет барабани.


Коя песен помниш най-ярко от детството си?

Clint Eastwood на Gorillaz е песента, която ми промени "играта". Откакто я чух проявих интерес към нещата, които се случват в детайли в една песен. Първият момент, в който я чух, беше точният момент да ми запали искрата.


Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Най-много съм свирил различни неща от това, което най-много съм слушал. Бандата, която слушам най-много е Pink Floyd, а най - много съм свирил по-скоро жанрове, отколкото изпълнители - хип-хоп, фънк, drum&bass, ню-метъл/рок и може би барабаниста на Deftones е най-голямото ми вдъхновение и влияние над свиренето ми.


В кой музикален стил си най-напреднал?

Последно време много се занимавам с хип-хоп groove-а, който обичам да вмъквам във всеки жанр и може в това съм най-вглъбен за момента.


Какво ти дава музиката?

Музиката е подсилила най-хубавите ми моменти и е смекчила най-тежките, като атмосферата от нея ми влияе най-силно от всички видове изкуство. Затова бих казал, че тя е моят избор от всички възможни сфери.


Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Защото комуникирайки с хора, които споделят интерес към същата частица от музиката - барабаните, аз получавам повече знания за себе си. Социализирането и предаването на това, което съм научил стана неизменна част от моят живот.


Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Най-важното нещо за научаване в музиката е чувствата ти към нея.


Какво е за теб RockSchool?

RockSchool е място, на което всеки може свободно да изрази себе си и по този начин да вдъхнови и други.


Коя музика за теб е стойностна?

Стойностната музика е тази, която буди асоциации и движи въображението, независимо от това дали има текст или не.


Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

Напоследък се запалих по Ice Peak, имат много интересен поглед над нещата.


Имаш ли мечта, свързана с музиката?

 Имам мечта и не спирам да я сбъдвам - да съм преносител на 'болестта' - любов към музиката

 

Запиши своя час за индивидуален урок при Божидар още днес - попълни онлайн формата тук

 

Имаш въпрос? Попитай ни по всяко време на:

Затвори