Запази Урок
Работни Позиции

Интервю


Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш? 

Когато бях на 13 години чух съученици да слушат Guns N' Roses, банда с която тогава бях бегло запознат. Обърнаха ми внимание да чуя песента Sweet Child O' Mine. Върнах се вкъщи, пуснах си парчето и обвзет от емоция, непозната от мен дотогава разбрах, че искам да бъда музикант.

Коя песен помниш най- ярко от детството си? 

Първи музикален детски спомен може би ще да е албума So far so good нa Bryan Adams и по-специално парчето Straight from the Heart.

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много? 

Някои от тях са Pantera, Guns N' Roses, Alice in Chains, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Ozzy Osbourne, Metallica и много други.

В кой музикален стил си най-напреднал? 

Рок, метъл и блус.

Какво ти дава музиката?

Свобода, успокоение, начин на себеизразяване и посока в моментите, в които усетя, че се губя.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Винаги съм искал да оставя следа, по вдъхновяващия начин, по който моите учители са ми повлияли. Смятам, че имам достатъчно добро разбиране от инструмента и музиката, за да помогна на някого да направи първите стъпки към нещо толкова хубаво като музиката.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката? 

Търпението и слушането. Търпението ни трябва, за да не се отказваме когато се срещнем с трудности, а слушането е най-важното, защото ако не знаем как да слушаме, няма как да се научим.

Какво е за теб RockSchool? 

Едно много хубаво място, което събира хора, които обичат музиката и искат да общуват чрез нея. Rockschool е сборище за много полезни инициативи, а и за мен лично - място, което ме е запознало с много мои приятели.

Коя музика за теб е стойностна? 

Тази, която остава актуална след всяка вълна и продължава да резонира със слушателите си през годините. Музика, която отразява реалното състояние на човека и светът около него.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

Esperanza Spalding

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

За мен лично - да бъде професия. За музиката по принцип - да бъде по високо ценена от обществото и създаването на нова музика да бъде фокуса на младите. Да се експериментира, да се създава, а музиката да носи послание за по-добър свят.

Запази урок с Ерик

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close