Неспирната му жажда за знания го кара да премине през различни музикални стилове, което усъвършенства неговите умения и развива изпълнителския му стил. Така през годините той успява да натрупа стабилни познания в свиренето на рок, блус, джаз, джипси джаз и акустик. Сред имената, който го вдъхновяват и му дават сили за творческото му развитие са Пат Матини, Майк Стърн, Томи Емануел, Гари Мур, Джако Пасториъс, Уедър Рипорт, Снарки Пъпи и други. 

Образование

Първоначално завършва Естрадния Отдел при БДК. След години на турнета в страната и чужбина завършва своята Бакалавърска и Магистърска степен по поп-китара в НБУ.

Преподавателски Опит

2012 - 2016 преподава класическа, акустична, електрическа и бас китара в най-реномираното музикално училище в Дубай, ОАЕ - Brooklyn Melodies Music Centre

Участия

Още като студент започва да свири в оркестъра на пианиста Влатко Радулов и създава джаз квартет “Монтуно” с който участва на всички форуми в страната. Свири няколко години в “Суинг Дикси Бенд - Габров” под диригентсвото на големия пианист, композитор и аранжор Манол Цоков. През годините участва в: Биг Бенд Варна с диригент Димитър Андреев, оркестите на Българския държавен цирк и Райчо Иванов, групите на Емил Димитров и Лили Иванова и т.н. Също така е създател, продуцент, мениджър и китарист на единствената по рода си етно формация “Балкански Коне” с която участва на десетки международни фестивали и концерти в страната и чужбина.

 

Запиши своя час за индивидуален урок по китара при Краси Желязков още днес - попълни онлайн формата тук!  

Имаш въпрос? Попитай ни по всяко време на:

Затвори