Важно: Уроците при Матю се провеждат изцяло на английски език.

От кога свириш на китара и как реши да започнеш да свириш?

Свиря на китара вече 29 години! Винаги съм обичал музиката  и когато бях малък един от приятелите ми , с който преди карах скейтборд, се сдоби с китара и създаде група. Обичах да се отбивам в тяхната къща и да свиря на китарата му и тогава разбрах, че това беше нещото с което исках да се занимавам. Родителите ми ми подариха китара и оттогава до сега свиря нон стоп!

Коя песен помниш най-добре от детството си?

Първата песен, която си спомням, че чух като малък беше “Take the Long Way Home” от Supertramp. С ръка на сърцето мога да кажа, че тази песен промени живота ми след като я чух. Влюбих се в музиката и тя ми изглеждаше като магия. Мисля че тогава беше началото на всичко за мен.

Кой изпълнител си слушал най-много и чийто песни обичаш да свириш?

Бях силно повлиян и вдъхновен от Nevermore и Arch Enemy. Обичам техническите и силни елементи, заедно с мелодичната красота, която дава китарата в банди като тези. Като изключим това, слушал съм и много класически изпълнители, като Бетовен, Бах  и Рахманинов.

В кой музикален стил си най-добър?

Най-опитен съм в стиловете на прогресивния метал и шрединг стила.

Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава начин да изразя себе си, да нарисувам картина със звуци, да предавам емоциите си и да разказвам история….моята история. Това е една забавна и безкрайна Вселена за моето въображение.

Защо започна да преподаваш музика?

Започнах да преподавам музика най-вече заради моята радост от самата музика и желанието да я споделя с други. По-късо научих и че преподаването ми помага да продължавам да уча също, така че е възнаграждаващо по много начини.

Какво е най-важното нещо при ученето на музика?

Мисля че най-важното нещо за ученето на музика се дели на две равни части - разбиране на теорията и честната и емоционална връзка с мучиката. Свири от сърцето, разбирай с ума.

Какво е Rockschool за теб?

Rockschool за мен е прекрасна среда и общност, в която хората да се почувстват позитивно и вдъхновено и да научат за невероятния свят на музиката .  

Коя музика за теб е стойностна?

Всяка музика има стойност за мен! Важно е да учиш всички видове музика и да включиш това, което си научил, в развитието на твоя собствен стил и музикална лексика.

Коя е най-екстравагантната музика, която слуша напоследък?

Ще трябва да кажа новия албум на Devin Townsend „Empath“. Това е абсолютно диво!

Имаш ли мечти свързани с музиката?

Да, със сигурност! Всъщност, аз написах сингъла “In Dreams” от първия Ghost Ship Octavius албум насън (оттук и заглавието)! Събудих се с мелодията, повтаряща се в ума ми и моментално я записах и я направих на песен за групата.

 

Затвори