Запази Урок
Работни Позиции

Интервю

Откога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика от 4 години, но от малък винаги съм усещал връзка с ритми и звуци. Точно преди да започна университет станах близък с група от музиканти и покрай тази компания почнах да виждам и усещам всички готини неща които се случват около това да се занимаваш с музика. Винаги съм се кефил на колективи, защото съм тренирал 7 години волейбол и това да си в група с близки приятели, да правите музика, която всички харесвате е нещо специално.

Коя песен помниш най- ярко от детството си?

One Step Close - Linkin Park. Винаги, когато пътувахме с колата на почивка, баща ми пускаше отново и отново "Hybrid Theory" - албума на Linkin Park.

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Alfa Mist, A Tribe Called Quest, Meshuggah, The Pharcyde, Suicide Boys, Code Orange, MF DOOM, Gojira.

В кой музикален стил си най-напреднал?

Повече време съм свирил метъл, но от последната година много повече свиря алтернативен хип-хоп и джаз.

Какво ти дава музиката?

Толкова много свобода за изразяване. По-добра връзка между душата, тялото и ума. Начин да си оправиш настроениeто, да забравиш за всичко лошо, което се случва със света и около теб. Просто да се отдадеш на момента. Наистина те кара да се чувстваш жив.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

В гимназията имах много добър учител по математика, който не само много добре обясняваше, а и ми показа, че всичко е възможно ако си постоянен, упорит и търпелив. Той беше много добър ментор и за живота. Вярвам че части от характера ми са благодарение на него. След гимназията вярвах, че наистина всичко е възможно стига да му отделяш достатъчно време и най-важно - желание. Преди година, започнах да ходя на уроци по барабани при професор Христо Йоцов от консерваторията, за да си обогатя речника си и в други жанрове. Той също беше много добър ментор. От уроците му попих много от неговите супер полезни методи за преподаване и развиване на връзка с учениците. Това страшно много ме мотивира да преподавам.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Трябва да си изградиш навик. Трябва всеки ден да свириш, може да е само 10-15мин, но да свириш, така се развива мускулната памет, която е съществено важна. Търпение. Да вярваш в себе си. Да не спираш да учиш нови неща. Да слушаш много музика.

Какво е за теб RockSchool?

Място за развитие, забавление, място където може да се развива потенциала на младите музиканти. Място да се отпуснеш след дълъг ден, да отидеш на урок или да си запазиш репетиция, защото много ти се свири.

Коя музика за теб е стойностна?

Като музикант с вкус към много жанрове, вярвам че всяка музика, която произлиза от душата и сърцето е стойностна. Музиката, която музикантът изпълнява с огромно чувство и желание, тази енергия се усеща от слушателя. Дори и през запис можеш да усетиш енергията, която резонира от изпълнителят. На кратко, всяка авторска музика, която е направена с желание и страст има стойност според мен.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

PoiL, Car Bomb, Mark Guliana

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Искам един ден да работя в мое студио и да се занимавам с всичко свързано около него. Уроци, записи, репетиции, продукция, с една дума - свирене. Много бих искал един ден да отида на интернационално турне със метал групата си. Работя върху проект за преподаване на барабани, който да е много интерактивен, даже през екрана. Много искам да свиря на 3 piece kit, на места с уникална природа. Да свиря в джаз барове.

Запази урок с Момчил

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close