БИОГРАФИЯ

Петър Мизюрев е роден в град София, на 22-ри февруари 1991г. Завършил магистратура в УНСС. Още от малък харесва българската народна музика и в частност  Родопската каба гайда. Едва през 2014-та година се сдобива с първата си гайда и веднага започва да ходи усилено на уроци. Оттогава до ден днешен за него: „Ден, в който да не свиря и науча нещо ново  е изгубен ден.“ От 2015-та година е член на Гайдарски състав „Петко Войвода“ гр.София.

 

УЧАСТИЯ

Има многобройни участия, колективни и индивидуални из цялата страна - концерти, тържества, шествия, сватби, кръщенета, видеоклипове, благотворителни събития, събори и др.

 

Интервю

ОТКОГА СЕ ЗАНИМАВАШ С МУЗИКА И КАК РЕШИ ДА ЗАПОЧНЕШ?
С музика се занимавам от близо 5 години. Още от дете харесвам звука на каба гайдата, но никога не съм мислил, че ще мога да се науча да свиря. Виждайки този мой интерес, ми подариха първата гайда и веднага започнах активно да ходя на уроци да се усъвършенствам.


КОЯ ПЕСЕН ПОМНИШ НАЙ-ЯРКО ОТ ДЕТСТВОТО СИ?
"Лаленце се люлее" - това е най-яркият музикален спомен за мен от детската градина, където ни учеха на народни песни и танци.


КОИ СА АРТИСТИТЕ, КОИТО СИ СЛУШАЛ И СВИРИЛ НАЙ-МНОГО?
Старите родопски музиканти и състави като 100 каба гайди, 101 каба гайди, Дафо Трендафилов, Радка Кушлева и много, много други.


В КОЙ МУЗИКАЛЕН СТИЛ СИ НАЙ-НАПРЕДНАЛ?
Българска народна музика от района на Родопа Планина.


КАКВО ТИ ДАВА МУЗИКАТА?
Музиката е емоция, която не може да се опише. Тя ти дава свобода, спомени, начин да се изразиш, да се откъснеш от всичко около теб и най-вече удоволствие - както да я слушам, така и да я изпълнявам.


ЗАЩО РЕШИ ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ПРЕПОДАВАШ МУЗИКА?
За да може Родопската Каба Гайда да достигне до колкото може повече хора и по този начин да запазим автентичния български фолклор, който е необятен и пази традициите и историята ни.


КОЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО ЗА НАУЧАВАНЕ В МУЗИКАТА?
Това, че без дисциплина, отдаденост и мнооого репетиции няма как да напредваш в музиката.


КАКВО Е ЗА ТЕБ ROCKSCHOOL?
Шанс да предам това, което мога и знам, на колкото се може повече души, запалени по този вид музика.


КОЯ МУЗИКА ЗА ТЕБ Е СТОЙНОСТНА?
Всеки вид музика, която по някакъв начин може да те докосне и е изпълнена с отношение, професионализъм и мярка, е стойностна музика.


КОЕ Е НАЙ-ЕКСТРАВАГАНТНОТО НЕЩО, КОЕТО СИ СЛУШАЛ НАПОСЛЕДЪК?
The Badpiper Thunderstruck.


ИМАШ ЛИ МЕЧТА, СВЪРЗАНА С МУЗИКАТА? 
Да продължавам да се усъвършенствам и да се науча да свиря на поне още един музикален инструмент.

Запази урок с Петър

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close