Образование и постижения

Станислава Въжарова завършва класическо пеене в Музикална Академия „П. Владигеров“, София и получава магистърска степен по оперно пеене от Guidhall school of Music and drama, Лондон, където е приета с пълна стипендия. Станислава фокусира дисертацията си върху Визуалните художествени стимули в композицията и изпълнението, които представя на симпозиум в Бон. През 2004-2005 тя се обучавана в престижната Академия "Киджана" в Сиена, Италия, при оперната певица Райна Кабаиванска, където получава награда за специални постижения „Ема Контестабиле“. Станислава получава първа награда в международния конкурс "Еми Дестин" 2004 Лондон и е финалист на конкурса "Сюзън Лонгфийлд" и Villar Young Artist в Опера Ковънт Гардън, Лондон.

 

Професионален опит

Станислава е имала рецитали в "Saint John Smith's square" в Лондон, в Osaka Grand Hall и Suntory hall (Япония), Национален дворец на културата и зала "България" на Софийски Музикални седмици и. т.н. През 2003 г. Станислава изнесе поредица от италиански рецитали в Бейрут по повод евроарабската конференция. През 2012 г. тя и пианистът Кристофър Питас записват диск за БНР.

 

Като вокален педагог

Станислава преподава вече 13 години и през ръцете ѝ са минали стотици ученици, деца и възрастни. Тя използва система, подпомагаща ученика да освободи гласа си и да придобие вокална сигурност и самочувствие като изпълнител. Обучавала се е като педагог по системата Vocal Nosh и Brain gym. Преподавала е в престижното Етнико Одио, Атина, Гърция и често пътува до Лондон, за да преподава и предава майсторски класове във First Musical Acаdemy. През 2008 г. Станислава бе поканена да води серия от оперни уъркшопи за театър "Глоув", които завършиха с оперни изпълнения.


Наскоро Станислава бе поканена да води поредица от семинари по пеенe за деца и възрастни в Casa Del Teatro в Солун, Гърция.

 

Запиши своя час за индивидуален урок при Станислава още днес - попълни онлайн формата тук

 

Имаш въпрос? Попитай ни по всяко време на:

Затвори