Запази Урок
Работни Позиции

УЧАСТИЯ

През 2003 година, заедно с най-добрия си приятел основавават групата Dimholt, където поема вокалните партии и с която са активни и до днес. От 2011 г. има честта да е вокалист и на дет метъл шайката Impenitence. И с двете групи се стреми да поддържа сериозна концертна активност.

 

ДИСКОГРАФИЯ

Dimholt

2007 – Aegri Somnia (Demo)
2010 – Live Somnia (EP)
2014 – Liberation Funeral

Impenitence

2016 – Monuments Of Contempt

 

Интервю

ОТКОГА СЕ ЗАНИМАВАШ С МУЗИКА И КАК РЕШИ ДА ЗАПОЧНЕШ?
С музика се занимавам по много щастливо стечение на обстоятелствата. В началното училище попаднах в художествена паралелка с допълнителен профил хореография. Започнах да танцувам народни танци, записах се допълнително в извънкласен състав, започнахме да се учим да пеем, докато танцуваме. Така се запалих по пеенето. Страстта към музиката бе довъзпламенена от по-големия ми брат - той ме запали по метъла. Денят, в който донесе "Icon" на Paradise Lost у дома, мога да кажа, че се превърна в повратен за мен!

КОЯ ПЕСЕН ПОМНИШ НАЙ-ЯРКО ОТ ДЕТСТВОТО СИ?
Песни помня много, особено от детството, тъй като ежедневно откривах толкова красиви и същевременно всеобхватни за мен песни, групи, стилове в рока, метъла. Може би най-силно си спомням "The Division Bell" на Pink Floyd - майка ми обожава този албум и често го слушаше, когато бях хлапе, затова и съм го запомнил толкова силно. Също "Death Or Glory" - албум на немските хеви метъл легенди Running Wild, защото това бе първата касетка, която ми подариха, а и защото самият албум е феноменален. Ако трябва да кажа песен - "True Belief" на Paradise Lost.

КОИ СА АРТИСТИТЕ, КОИТО СИ СЛУШАЛ И СВИРИЛ НАЙ-МНОГО?
Ако тръгна да изброявам артистите, които съм слушал, няма да ми стигне времето. Ето ти просто няколко - Anathema, Burzum, Lantlos, Katatonia, Paradise Lost, My Dying Bride, Rafael Anton Irisarri и още безкрайно много. Колкото до свиренето, по-скоро ще кажа музиката на двете ми банди - Dimholt и Impenitence, макар с Impenitence да си позволяваме да оскверняваме артисти като Behemoth, Morbid Angel, Nile, Cannibal Corpse и др.

В КОЙ МУЗИКАЛЕН СТИЛ СИ НАЙ-НАПРЕДНАЛ?
Блек/дет/дуум метъл.

КАКВО ТИ ДАВА МУЗИКАТА?
Тривиално е, но ВСИЧКО! Не си представям живот без музика - източник, провокатор, развъдник на емоции. Обичам да слушам безкрайно много неща, да провокирам емоциите си. Музиката е наркотик и аз съм силно пристрастен.

ЗАЩО РЕШИ ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ПРЕПОДАВАШ МУЗИКА?
Когато започвах да се занимавам с тежка музика, нямаше кой да ни дава насоки, не и по начина, по който се случват нещата в RockSchool. Реших, че мога да съм полезен със съвети, практики от моя опит, които да са в помощ на учениците. Харесва ми да работя с учениците си, виждайки желанието и хъса им.

КОЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО ЗА НАУЧАВАНЕ В МУЗИКАТА?
Постоянството, упоритостта и желанието да се (само)усъвършенстваш.

КАКВО Е ЗА ТЕБ ROCKSCHOOL?
Място, където намерих нови приятели. Място, където се забавлявам. Място, което ме срещна с хора, които ще имат моето уважение завинаги, заради работата, всеотдайността си и безкрайната мотивация да се развиват.

КОЯ МУЗИКА ЗА ТЕБ Е СТОЙНОСТНА?
Музика, която те изразява. Музика, която те провокира и същевременно те докосва. Понякога е трудно да се обясни с прости думи, но понякога е и просто до усет - не обичам песни, албуми, артисти, които творят само за да ги има. Музиката трябва да има душа. Ще дам прост пример - Pink Floyd, там просто има всичко и ако истински обичаш музиката, няма как да си безразличен към всяка една тяхна нота! Ако слушаш нещо и оставаш безизразен към него, значи то просто не струва. Поне за мен.

КОЕ Е НАЙ-ЕКСТРАВАГАНТНОТО НЕЩО, КОЕТО СИ СЛУШАЛ НАПОСЛЕДЪК?
За екстравагантно не знам, но ще дам един пример за съвременен артист, който с различни похвати е направил прекрасен метъл албум, сложен за поставяне в една стилова рамка: Thy Catafalque - Geometria 

ИМАШ ЛИ МЕЧТА, СВЪРЗАНА С МУЗИКАТА?
В интерес на истината аз изживявам мечтата си - част съм от две прекрасни групи, с които сме преживели много хубави моменти. Усещането да държа дисковете с албумите ни, знаейки, че съм оставил голяма част от себе си в изданията, наистина ме изпълва с гордост. Благодарение на мечтата да се занимавам с музика се срещнах с много хора, които днес с радост наричам приятели. А също така сбъдването на тази мечта ме доведе и в RockSchool.

Запази урок с Тодор

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close