Интервю

От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?
Занимавам се с музика от 16-годишна възраст, като започнах да свиря на барабани в група с най-добрите ми приятели. Захванах се с това, защото те вече свиреха на китари и решихме, че ще е много различно и забавно занимание.

Коя песен помниш най-ярко от детството си?
Bobby McFerrin – Don’t Worry Be Happy се е запечатал най-силно в спомените ми от детството, защото баща ми я слушаше често и ми обясняваше как голяма част от инстурментала е изцяло вокално изпълнение.

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?
Най-много свирих песни на Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys, Led Zeppelin (на барабани). В момента се уча на пиано и много бих искал да свиря на китара някой ден. В момента слушам голям набор от стилове и артисти, като повече наблягам на хип-хоп, фънк, соул и джаз.

В кой музикален стил си най-напреднал?
Бих казал, че съм напреднал най-много в хип-хоп инструменталите, защото винаги ми е било интересно как този стил черпи и комбинира от други музикални стилове.

Какво ти дава музиката?
Музиката ми дава нещо което не мога да обясня, бих го описал като свързаност с нещо по-висше от мен, силна връзка с момента в настоящето и губене на представа за реалност.

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?
Реших да започна с преподаването, защото музиката е за споделяне с хората, това е наше уникално качество, с което подреждаме шумове в главата си и това ни кара да танцуваме или да плачем. Смятам, че е едно от най-добрите ни качества като вид и трябва да продължи да се
развива. Освен всичко това, смятам, че предподаването е най-добрия начин да се учиш. Ученика става учител и обратново учителя – ученик.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?
Търпението е най-важното качество в музиката, за да научиш нещо - трябва да му отделиш време.

Какво е за теб RockSchool?
RockSchool за мен е едно място преливащо от творчество и желание за развитие. Първия път като го посетих, осъзнах, че това е средата, в която искам да прпекарвам ежедневието си. Училище за музика, какво по хубаво от това?

Коя музика за теб е стойностна?
Коя музика е стойностна за мен? Това е един въпрос, който винаги ме е затруднявал, но на този етап бих отговорил музика, която след всяко преслушване ме кара да откривам нови и интересни елементи.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?
Jacob Collier е човекът, който винаги ме изненадва с нещо ново и различно.

Имаш ли мечта, свързана с музиката?
Бих искал да усъвършенствам уменията си на няколко вида инструмент и някой ден да имам студио ,в което да творя по цял ден и дните ми да са изпълнени с музика.

Запази урок с Веселин

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close