Героите от училище “Св. Климент Охридски”, които подкрепиха проекта ни “Виждам чрез музика”

Разказвали сме ви много пъти за нашия проект “Виждам чрез музика”, който представлява адаптирана програма за музикално образование за незрящи деца и младежи. С този проект спечелихме “Промяната” 2018/2019 - инициатива на Нова Броудкастинг Груп и Фондация в “Reach 4 Change”. Казано с други думи - искаме да дадем шанс, стипендии и среда на незрящи деца да учат китара, барабани, пиано и всички други уроци, които предлагаме, наравно с техните връстници. И работим всеки ден за успешното реализиране на този проект.

Не можем да опишем с думи колко много ни трогна самоинициативата на преподавателката Светла Иванова от 32-ро СУИЧЕ, нейните колежки и техните ученици в подкрепа на нашия проект. Без молба от наша страна, те са решили да организират благотворителен Великденски базар в самото училище, на който да продават ръчно изработени от учениците изделия и книги, а всички събрани средства да дарят за проекта ни “Виждам чрез музика”.

Базарът се проведе на 23-24 април в самото училище. Останахме очаровани от старанието, което децата са вложили в изработката на изделията. Благодарим от сърце на учениците от 32-ро СУИЧЕ и техните преподаватели, които са истински герои и извор на вдъхновение.

Общата събрана сума е 800лв. и ще покрие стипендията за 6-месечно интензивно обучение на едно дете.

 

Close