“Виждам чрез музиката” на финалната права в конкурса на Промяната!

Приятели, много сме щастливи и благодарни, че с ваша помощ достигнахме финала на Промяната 2018/2019 с рекорден брой гласове - 57 748! Официално сме един от тримата финалисти, които ще получат финансова подкрепа за реализирането на проекта си! В сряда (13-ти февруари), заедно с другите два останали проекта - “За храната” и “Книговище” ще се явим пред финално жури, което ще избере и победителя в този 8-месечен маратон от презентации, обучения, гласуване и развитие на проектите.

Проектът ни се казва “Виждам чрез музиката”  и с него целим да създадем адаптирано обучение за деца и младежи с нарушено зрение, защото искаме музиката да бъде достъпна за всички. Идеята се зароди след запознанството ни с Петра, една от нашите редовни ученички, за която музиката е изключително важна и й помага да вижда света около себе си по един много по-красив начин. Искаме това да се случи с повече деца, които досега не са имали възможността и необходимите условия да се заразят с тази магия.

Последните месеци бяха изпълнени с емоции за нас. Преминахме успешно през интервю и влязохме в акселератора на Промяната - двумесечни обучения, с чиято помощ оформихме концепцията на проекта и ни подготви по теми като маркетинг, финанси, измерване на социален ефект, бизнес моделиране и други. След акселератора се състоя презентиране пред жури, след което с огромна радост разбрахме, че Rockschool и проектът ни “Виждам чрез музика” е избран сред 5-те финалисти. Проведе се онлайн гласуване, което надмина и най-смелите ни очаквания и завършихме на 1-во място с рекордните 57 748 гласа.

Утре, 13.02, предстои решаващия етап - ние от Rockscool, “За Храната” и “Книговище” ще можем да представим финално проектите си пред жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Освен тях имаме за задача да убедим и детското жури на конкурса, че заслужаваме 1-во място. Двете журита ще вземат заедно окончателното решение кой ще бъде победителят в ПРОМЯНАТА 2018/2019, като награждаването ще се проведе на официална церемония вечерта.

Силно вярваме, че Промяната е Музика за Всички!

 

Close