Основни теми


- Нотопис –
✓ Ритмуване
✓ Четене и писане на нотен текст в двата най-използвани нотни ключа

- Музикален слух -
✓ Разпознаване на: интервали; тризвучия; четиризвучия и други сложни акорди; акорди в обръщения; диаточни акордови прогресии; тонални акордови прогресии с добавени външни акорди
✓ Ритмични диктовки
✓ Мелодични диктовки: едногласи; двугласи
✓ Комплексна диктовка: разписване на мелодия, акордова прогресия и движения в най-ниският глас – бас
✓ Интониране (пеене): интервали, арпежи на тризвучия и сложни акорди в основни положения и обръщения; интониране на мелодия (традиционално и C mobile система); диаточни солфежи и солфежи с външни тонове, модулации; интониране на стари ладове
✓ Развиване на релативен слух

- Хармония -
Във времето, определено за Хармония, всички гореспоменати теми и упражнения ще бъдат разглеждани и анализирани теоретично:
✓ Интервали; тризвучия; четиризвучия и други сложни акорди; хармоническо и мелодическо положение на акордите
✓ Тоналност, тонални кръгове
✓ Енхармнизъм
✓ Хармонизация на мажорна и минорна тоналности –функции на акордите – Тоническа, Субдоминантова и Доминантова фукция – основни и второстепенни. Плавно гласоводене. Каденци
✓ Модулации. Странични доминанти. Интермодални размени. Акорд - скали
✓ Хармоничен анализ на различни музикални произведения

В зависимост от групата и всеки ученик – ще се добавят допълнителни дейности, които да спомогнат усвояването и осмислянето на учебния материал.

Часовете се провеждат в малки групи – до 10 участника.

Учебният план предвижда 3 модула – всеки, с продължителност 40 учебни часа.

Занятията са в рамките на два учебни часа (50 минути с почивка) и се провеждат веднъж седмично.

Курсът е подходящ за певци и инструменталисти - начинаещи и напреднали.

 

Цена на курса: 400лв. (за първо ниво). Има възможност за плащане на две вноски.

Дати: датите и дните на провеждане ще се определят при формиране на група, в зависимост от преференциите на учениците.

 

*При необходимост - формален изпит, ще определя нивото на всеки ученик.

 

За учителя

Даниеле Феббо е роден в град София през 1993 година. Започва като любител, но бързо се преориентира към задълбочаване в музикалното изкуство. Заминава за Италия и учи три години в Рим в една от най-профилираните джаз академии в страната – Saint Louis College of Music (Rome). От 4 години е отново в България и завършва НМА ‚Проф. Панчо Владигеров“ с джаз бас китара. В момента е активен музикант, главно практикуващ в столицата. Познат като постоянен басист в Blue Moon (джаз квартет) и басист/бенд лидер в проектът Y Jazz, с който печели първа награда на „Младежки Джаз Конкурс“ в Пловдив през 2018. Участва в многобройни колаборации с по-млади колеги, както и с вече утвърдили се имена от българската джаз сцена.

Преподаватели по Музикална теория, хармония и музикален слух

Special Offers

  • Ако искаш да зарадваш някого с оригинален, образователен и вдъхновяващ подарък - закупи ваучер за музикален урок. Подари Музика!

    Buy voucher
  • Ако доведеш приятел в RockSchool и той стане наш ученик, в знак на благодарност ти подаряваме един безплатен урок

    Invite friend
  • За хора в неравностойно положение или рискова среда даваме абсолютно безплатни уроци, както и пълни стипендии за интензивно музикално обучение

    Learn more

Support us

RockSchool е част от “Музика за България” - фондация в обществена полза. Мисията ни е да развиваме музикалното образование и култура и да предоставяме иновативни възможности за тези от вас, които искат да се занимават с музика.

С нашите проекти и ценности изграждаме хората от общността ни не само като музиканти, но и като личности. Музиката развива безценни качества, сред които креативност, осъзнатост, постоянство, увереност, общителност и други. Даваме всичко от себе си, за да споделим тази възможност за вътрешно израстване с повече хора. Ако имаме повече финансови средства, бихме могли да помагаме на повече хора!

Contact us

гр. София, бул. Христо Ботев 89

0887 6666 22

info@rockschool.bg

Close