От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

С музика се занимавам от 7-годишен. Нямам особени спомени защо съм решил, но със сигурност една от причините е, че ми харесваше да пресъздавам това което чувам.


Коя песен помниш най-ярко от детството си?

Най-ярка песен - Erotomania на Dream Theater


Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Slayer, Sepultura, Death, Obituary, Metallica, Megadeth, Dream Theater, Syphoni X, Red Hot Chili Peppers, Avenged Sevenfold, AC/DC, U2, Destiny's Child...страшно много групи и стилове, защото това ми е работата, свирейки с различни групи и проекти.


В кой музикален стил си най-напреднал?

Фънк, фюжън, прогресив, рок, хеви метъл, траш метъл, алтърнатив, поп, R&B.


Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава възможност да изразявам мислите и чувствата си, емоциите и настроенията. Живея с музика ежечасно и това е моят живот.


Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Харесвам да предавам моите знания и умения на хората, които желаят да се учат и развиват и да виждам, че труда ми през всички тези години може да бъде полезен и за други. Така създавам музиканти, които от своя страна ще създават музика.


Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Да се научиш да пресъздаваш, чрез инструмента си това, което усещаш и чувстваш. И когато свириш - да се сливаш и да дишаш заедно с музиката, която правиш или която слушаш и искаш после да повториш.


Какво е за теб RockSchool?

Място, където можеш да сбъднеш желания и мечти на деца и хора, които искат да се занимават и да правят музика и чрез опита и любовта, която имат учителите - да предадат това и на своите ученици, за да се раждат още музиканти и нова музика. Място за реализация както за учители, така и за ученици.


Коя музика за теб е стойностна?

Всяка музика за мен е стойностна, не се ограничавам стилово. Отвсякъде има какво да науча и да чуя. Изключваме чалгата.


Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Да имам мечти - да създавам все повече барабанисти и да свиря с Linkin Park :)

Close