Запази Урок
Работни Позиции

10 лесни поп песни за свирене на пиано

Знаете ли, че някои от най -популярната музика днес може да се свири само с няколко лесни акорда на пиано? Ако търсите лесни песни, които да свирите на пиано, не се ограничавайте само до детски песнички. Всеки обича да чува популярни мелодии, изпълнявани на живо, независимо дали е на сватба, шоу на таланти или частен концерт. Като пианист е важно да можете да свирите различни жанрове и артисти.

Свиренето на любимите ви песни на пианото не трябва да бъде трудно. Започнете с песни, които ви харесват, и надградете оттам. Ето няколко идеи:


“All About That Bass” – Meghan Trainor

Това е забавна песен, оглавяваща редица класации. Акордите към нея са A - Bmin - E - A. Всеки от тези акорди се свири за два такта, а цялата последователност е осем такта. Добрата новина е, че тази прогресия се повтаря непрекъснато през цялата песен. Тренирайте първо да свирите ритъма в лявата ръка и след това да добавите мелодията в дясната. Чуйте как мелодията в куплета се различава от припева. По -късно в песента акордите се свирят с постоянни осми ноти. Вижте този видеоклип, за да научите как да я свирите правилно.


“Someone Like You” – Adele

Този хит от албума на Адел, 21, успя да оглави класациите в почти 10 държави. Можете да свирите по -голямата част от тази песен, включително куплета и припева, като свирите четири повтарящи се акорда: A, E, F#мин, D. Докато свирите постоянни арпежи с лявата ръка, добавете мелодията с дясната. Ето видеоклип, който ще ви помогне да го научите.


“Clocks” – Coldplay

Това е един от най -големите хитове на Coldplay, датиращ от 2002 г. Има няколко различни части, които трябва да научите, но нека първо разгледаме най-известната засега. Дясната ръка изпълнява характерния модел, а лявата свири акорди и ритмично се подрежда с арпежите. Акордите към куплета и припева са Eb - Bbmin - Fmin. Eb се свири за едно време, Bmin за две, а Fmin за едно. Гледайки бриджа, акордите са Gb - Db - Ab. Бридж акордите се свирят с постоянни осми ноти. Този видеоклип представя много добре песента.


“Stay With Me” – Sam Smith

За ваше и наше щастие, Сам Смит повтаря само три акорда със същия ритъм за цялата песен: Amin, F, C. След като научите акордите с лявата ръка, добавете мелодията с дясната си ръка. Това видео показва как да добавите някои готини заигравки.


“Billie Jean” – Michael Jackson

Нека да разгледаме и „Billie Jean“ от албума Thriller, който датира от 1982 г. Ще се съсредоточим върху синтезаторните части в тази песен. В дясната ръка свирете тези три акорда: F#min - G#min - A - G#min. За тези акорди има басов ред с четири ноти за лявата ръка. Когато акордите се променят на Bbmin, има втора басова линия. Използвайки тези две бас линии и две секции с акорди, можете да свирите куплетите и припевите. Упражнявайте се заедно с това видео.


Съществуват десетки лесни поп песни, които можете да научите. Просто си харесайте, потърсете напътствия онлайн и репетирайте редовно!

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close