Запази Урок
Работни Позиции

Участия

Цветелина е пяла с по-голямата част от българските джазови музиканти и групи, като например: Михаил Йосифов, Ангел Заберски – син, Велислав Стоянов, Веселин Веселинов – Еко, Калин Вельов, Пламен Петров, “Акага”, “Brazz Vili DJ”, “Рубикуб”. Пяла е на много сцени в България и Европа, и е участвала на фестивалите: Аполония Арт Фестивал 2005 и 2010, Park Life Fest 2009, Burgas Bluss Festival, Sunday Art Report , Nepal Jazz Fest, Brazzobrazie 2012, Солей 2012, Еlevation 2012, Sofia Pride 2012, Spirit of Burgas 2012, In the Center 2013, Francofolies 2015. В последните пет години гради самостоятелна музикална кариера, а песните и „ Нашият танц“, „ Не знам какво“, „Missis Wizard”, “Un, deux, trois”, “Tup tup song”, “May song”достигат челни места в българските музикални класации.

 

Интервю

ОТКОГА СЕ ЗАНИМАВАШ С МУЗИКА И КАК РЕШИ ДА ЗАПОЧНЕШ?
Преди 23 години моят роднина Чавдар Чендов, основателят на списание Ритъм, каза на баща ми, че в НБУ има нов департамент Джаз пеене и така кандидатствах, и ме приеха в класа на Ангел Заберски. 23 години съм щастлива с музиката.


КОЯ ПЕСЕН ПОМНИШ НАЙ-ЯРКО ОТ ДЕТСТВОТО СИ?
Песента, която помня от детството си не е една, но една от тях е "Тече, всичко тече."

КОИ СА АРТИСТИТЕ, КОИТО СИ СЛУШАЛ И СВИРИЛ НАЙ-МНОГО?
Обичам и слушам джаз , фънк, соул, поп, кънтри и класическа музика, също и хип-хоп и няма някой, който да съм слушала най-много, но Ела Фитзджералд, Нина Симон, Били Холидей, Ейми Уайнхаус, Бионсе, Ленард Коен, Марвин Гей, Джони Мичъл, Арета Франклин, Джони Кеш, Емили Санте, Лиане ла Хавас слушам много често.

В КОЙ МУЗИКАЛЕН СТИЛ СИ НАЙ-НАПРЕДНАЛ?
Попимпровизовджазов

КАКВО ТИ ДАВА МУЗИКАТА?
Дава ми смисъл и спокойствие и емоции музиката, както и щастие и мисъл.

ЗАЩО РЕШИ ДА ЗАПОЧНЕШ ДА ПРЕПОДАВАШ МУЗИКА?
Защото усещах, че имам талант да предавам това, което знам на другите и защото е много интересно и мисля, че помагам на много хора. За мен това е много важно.

КОЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО ЗА НАУЧАВАНЕ В МУЗИКАТА?
Едва ли има едно най-важно нещо, но според мен от най- важните е да се трудиш много, да си постоянен и да търсиш кой си ти в музиката. Твоят почерк.

КАКВО Е ЗА ТЕБ ROCKSCHOOL?
RockSchool е моето друго семейство. Като свърши последният ми урок за 2018-та се разплаках на тръгване към нас, защото си дадох сметка, колко е значимо и истинско това, което правим в нашето училище.

КОЯ МУЗИКА ЗА ТЕБ Е СТОЙНОСТНА?
Музика, която е съвкупност от знания, опит и чувства. Искрена музика, която човекът чувства и се е научил да изпълни с лекота.

КОЕ Е НАЙ-ЕКСТРАВАГАНТНОТО НЕЩО, КОЕТО СИ СЛУШАЛ НАПОСЛЕДЪК?
Moon Hooch ню джаз банда от Ню Йорк. Саксофон и барабани. Направо са вихрушка.

ИМАШ ЛИ МЕЧТА, СВЪРЗАНА С МУЗИКАТА?
Имам огромната мечта да правя авторски  концерти в по-големи зали, с прекрасни музиканти и много бих се радвала, ако с някой от преподавателите направим нещо наистина стойностно и на световно ниво в тази посока. Всеки да предаде своя безценен стил и така да обогатим и себе си и музиката и публиката.

Запази урок с Цветелина

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close