Биография:

Румен Динков e роден в град София. Заниманията му с музика датират още от ранна детска възраст, когато започва да пее и свири на пиано. В този период той е солист в детския, а по-късно и в младежкия хор "Гусларче", както и участник в първата постановка на младежкия театър, мюзикъла "Оливър Туист". Завършва Нов Български Университет, специалност поп и джаз пеене в класа на доцент Ангел Заберски-баща. По-късно завършва и майсторския клас по интерпетация и импровизация на известния български джазмен Милчо Левиев.

Лауреат на множество национални конкурси за поп певци, както и участия във фестивали, концерти и клубни сцени. Участвал два пъти като гост в предаването на БНТ1,”JAZZ TIME”. Има и множество излъчени записи по програма “Хоризонт” на Националното радио. Работил с видни български джаз музиканти, сред които Ангел Заберски-син, Симеон Венков, Томи Димчев, Борислав Таслев, Димитър Карамфилов, Александър Нейчев, Владимир Нейчев, Емил Тасев, Мартин Марков и др.

 
От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

От седем годишен, започнах да пея в детския, момчешки хор "Гусларче”, и като солист с редица концертни участия, както у нас така и в чужбина!

Коя песен помниш най-ярко от детството си?

Песента, която помня най-ярко от детството си е - "What a wonderful world" в изпълнение на Louis Armstrong!

Кои са артистите, които си слушал и свирил най-много?

Frank Sinatra, Al Jarreau, Aretha Franklin, George Michael, Elton John, Joni Mitchell, Michael Franks!

В кой музикален стил си най-напреднал?

jazz-pop, r&b, soul, bossa nova

Какво ти дава музиката?

Музиката ми дава всичко, заради което намирам смисъл в живота си, независимо дали я изпълнявам, слушам или се опитвам да си предам опита на други хора!

Защо реши да започнеш да преподаваш музика?

Реших да преподавам музика, защото това е нещото, което ме кара да се чувствам полезен , с това което имам, като опит и знания, освен че и аз самият съм изпълнител, за мен това е една благородна кауза, да даваш това, което можеш на другите и да допринасяш с нещо за щастието им.

Кое е най-важното нещо за научаване в музиката?

Според мен е най-важно е да бъдеш искрен, постоянен и отдаден на музиката, да имаш мъничко талант но да вярваш в него да работиш за постигане на по-добри резултати, постоянно и да си смел.

Какво е за теб RockSchool?

За мен "Rockschool", е мястото, където се чувствам добре, поради съвременната система на преподаване, отлична техническа база, гъвкаво работно време, работа с хора от най-различни възрасти и с отношение към разнообразни, музикални стилове, което ме обогатява и мен и не на последно място, изключително приятелските екип и семейство на "Rockschool", към които се надявам да стан член!

Коя музика за теб е стойностна?

Всяка музика за мен е стойностна, която е сътворена с любов, отношение, интелигентност, професионализъм, докосва сърцата и душите на хората и ги тласка, към добри помисли и дела.

Кое е най-екстравагантното нещо, което си слушал напоследък?

Последният албум на Diamnda Galas - "At Saint Thomas the Apostle Harlem - 2017”.

Имаш ли мечта, свързана с музиката?

Единствената ми мечта, свързана с музиката е да продължава да бъде част от мен, независимо дали като изпълнител, слушател или преподавател, никога да не затихне и изчезне, този непрестанен глад и жажда към нея.

Затвори