Най-голямо влияние е усвоил от музикантите JOE PASS, PAT METHENY, JOHN COLTRANE, BRANFORD MARSALIS, JOHN McLAUGHLIN и други. Въпреки това Пламен смята, че индивидуалността в музиката е от изключително значение и окуражава учениците си да развиват и реализират собствените си идеи и стил. Пламен също отдава голямо значение на свиренето в група, защото според него тогава наистина човек усеща истинската емоция.

Образование

Завършва НМА „Панчо Владигеров” през 2000г., със специалност поп и джаз китара и 5 години по-късно завършва и магистър. Джазът е негова страст, но се учи и взаимства елементи от всички стилове. Самостоятелно се занимава и с класическа китара, която допълнително обогатява стила му.

Участия

Пламен има много изяви в различни джаз и рок формации в България и зад граница. Свирил е с различни рок групи в Хонг Конг, Норвегия, Холандия, Естония. Имал е участия с латино формацията “Los Torros”, в операта “Исус Христос – супер звезда”, предаването “Jazz Time” по БНТ, предаването “Спонтанно и отвъд полунощ” по БНР и други. През 2001 година Пламен създава “Пламен Петров Трио”. С триото Пламен е свирил в повечето джаз фестивали и клубове.

Дискография

“With the Moon Alone Together” – 2001
“Tell me About You” – 2014
"See The World" – 2016

Пламен е автор на над 300 композиции и над 20 сборника с различна стилова насоченост за класическа или акустична китара, пиеси за соло китара, дуа, триа, квартети както и джазови пиеси. Издават се в Германия, Дания и България

 

Запиши своя час за индивидуален урок по китара при Пламен Петров още днес - попълни онлайн формата тук

 

Имаш въпрос? Попитай ни по всяко време на:

 


Издадени школи

Затвори