12 стипендианти успешно завършиха първата по рода си програма за интензивно безплатно обучение в Rockschool

Първата стипендиантска програма на RockSchool завърши повече от успешно. В края на миналата година обявихме конкурс, в който наградихме 12 участника с безплатно шестмесечно музикално обучение по желаното от тях занимание (над 10 инструмента, пеене, музикална теория, композиция и студийна работа).


Как стана това? Всеки кандидат представи видео, в което разказва за себе си, за интересите си и защо иска да спечели стипендия. Без значение на колко години си, дали имаш някакъв опит или си напълно начинаещ - конкурсът даде шанс на всеки обичащ музиката и желаещ да се развива в Rockschool.

Изпратиха ни над 100 интересни, лични, различни и искрени кандидатури, които се надпреварваха за 10 обявени стипендии. Заради изключително добрите кандидати успяхме да осигурим още 2 допълнителни стипендии, както и още музикални награди - безплатни уроци и намаления от редовната им цена. Безкрайни благодарности и адмирации към Фондация "Америка за България" , благодарение на които реализирахме стипендиантската програма и с общи усилия успяхме да заразим с музика нови и нови ученици.


Малко преди Коледа списъкът с 12-те избрани кандидати беше обявен. Не всички от изброените успяха да се включат, затова пък дадохме възможност на няколко от другите кандидати :) С повечето успяхме да заснемем и видеа по време на програмата, които може да видите в youtube канала ни:

Антон Теодосиев (китара);
Маргарита Ясенова (пеене, пиано и солфеж);
Златомир Вълчев (стипендиант в RockSchool Варна);
Алиса Тодорова (китара, барабани);
Катерина Еленкова (китара, пеене);
Марина Анастасова (китара);
Лъчезар Чакмаков (китара, пеене);
Богомил Янев (барабани);
Полина Цанева (пеене, китара);
Константин Асенов (китара)
Ани Димитрова (китара);
Линда Георгиева (бас китара).

 

Много от стипендиантите имаха възможност да вземат участие в различни наши проекти и събития - проекта "На една песен разстояние" (12.05 - 10.06), както и други ивенти на школата. Успяха и да покажат какво са научили и да се изявят на една сцена заедно със своите преподаватели и приятели по време на Двудневния фестивал на Rockschool в Маймунарника (23-ти - 24-ти юни)

Музикалното училище се старае да дава възможност на всеки желаещ да се докосне до света на музиката. След края на поредния проект семейството на Rockschool стана още по-голямо и продължава да расте.

Затвори