5 концерта през месец октомври, на които си струва да отидеш

Какво по-яко от това да прекараш свободните есенни вечери по концерти в компанията на приятели и музиканти, които правят наистина жестока музика...музика, която задължително да чуеш на живо. Ние от RockSchool сме най-големите фенове на концертните изяви, затова подбрахме 5 такива, на които горещо препоръчваме да отидеш.

Още тази вечер 09.10 нашите приятели от The Lefties ще забият в Строежа и ще ни зарадват с парчетата си от хитовия им първи албум Skill Is To Expect A Surprise. Песните, които шуменците представят са наистина различни, екстравагантни и запомнящи се в по-алтернативен рок стил, а настроението и усещането, което остава в теб, когато ги чуеш на живо е несравнимо. 

Концертите тази седмица не завършват с момчетата от The Lefties! В петък 11.10 на сцената на Mixtape 5 ще прикове погледите YVA - млада, талантлива с магичен глас дама, която ще бъде в компанията на нейната банда. Гост музикант ще бъде нашия супер талантлив приятел, Илко Биров, и заедно ще представят първата си дуетната песен. Нямаме търпение да я чуем!

Вечерта на 20.10 е подходяща за любителите на тежките и бавни рифове. A PALE HORSE NAMED DEATH са бруклинска банда, в чиито състав вземат участие бивши членове на така известната група Typе O Negative. В началото на годината издадоха албум озаглавен "When The World Becomes Undone", от него добре можеш да се запознаеш със стила, в който твори бандата. Те ще се погрижат да ни "разходят" през мрачната атмосфера характерна за дуум метъла.

Концерт на българската джент група 40 Days Later ще бъде регистриран и на 26-ти октомври. Част от Decompression турнето на бандата въз основа появата на бял свят на нов сингъл на групата, а че и клип към него. Събитието е в Mixtape 5 , а подкрепа ще окажат местни банди Всеки Следваш Ден и Teraflora.

Разбира се няма да пропуснем предложение за събитие с по-сантиментален характер в памет на Буги Барабата, защото музиката остава вечна. На 29.10 в клуб Terminal 1 музиканти и приятели на Буги ще се съберат, за да отбележат рождения му ден с песни и скъпи спомени, а всички събрани средства от входа ще отидат за изграждане на негов паметник в София.

Затвори