Backstage: Антон Димитров / Mr. Flow

Какво интересно ще ни сподели нашият талантлив синеок преподавател по китара за живота, музиката и проектите, с които е ангажирано времето му, научи от следващите редове от поредицата ни Backstagе, която цели да те запознаваме отблизо с нашето RockSchool семейство.

Кога се зароди любовта ти към китарата и как усети, че това е твоят инструмент?

На около 6-годишна възраст, първият ясен спомен беше в семейния Москвич. Родителите ми слушаха Щурците от време на време. Там чух за първи път звука на “изкривената” китара.

Подготвяш нов албум - разкажи ни интересна случка покрай записите и с кои музиканти работиш?

Всички случки са интересни, но може би най-ярка е тази, че за една от песните чаках над 2 години, за да се появи продължение на много любим риф и да мога да завърша творбата. Музикантите, с които работя са страхотни и много талантливи.

Срещал ли си трудности и съмнения по пътя ти на музикант, които да те разколебаят, че това е твоето нещо?

Трудности - разбира се. Съмнения - никакви. Но колебания - да. Преди няколко години имах сериозни и болезнени проблеми със слуха. Наистина се бях примирил. Тогава започнах да реставрирам столове и да ги боядисвам в най-шантавите цветове.

Защо точно тежката музиката е твоята страст?

О, да, страст е! Обичам, ценя и слушам всяка стойностна музика, дори я изживявам, но тежката… тя е моята любов от дете, с нея израснах, усещам я, разбирам я, помагала ми е, плюс това си е майсторлък да направиш здрава тежка музика.

От какво се вдъхновяваш и имаш ли си специални ритуали, които използваш, за да се заредиш с творческа енергия?

Животът ме вдъхновява, природата, космоса, историите, емоциите, китарите. Просто хващам китарата и или се получава, или не. 

С какво преподаването ти в RockSchool допълва любовта ти към музиката?

Допълва любовта ми с това,че дори професионалното ми ежедневие е музика. Това ме тласка към нови хоризонти, провокира ме да се развивам, за да мога да предам най-доброто на което съм способен.

Имаш ли съвети, лично изпитани от теб, които даваш на твоите ученици?

Да са търпеливи и работливи, да се наблюдават и контролират и да се наслаждават на всеки един момент.

Освен преподавател и музикант си и звукорежисьор. Разкажи ни интересна случка от снимачната площадка, както и любим проект, по който си работил.

Киното е магия, киното е танц, киното е напрежение, киното е страст, киното е стрес , киното е огън, киното е отговорност, но то кое не е…  Wind2Win  е любим проект. 

Какво още би искал да ти се случи в професионален план? Имаш ли мечта, която искаш да достигнеш?

Животът е мечта и аз искам да свиря.

 

Затвори