Гласувай за Rockschool в Промяната, за да има музика за всички!

Вече 8 години даваме всичко от себе си, за да развиваме иновативни методи, чрез които да разпространяваме културата за музика. От няколко месеца фокусът ни е насочен към незрящите деца и младежи, за които музикалното образование е абсолютно възможно и изключително важно, но липсват адекватни условия за реализация.


Днес стартира финалното гласуване на Промяната 2018/2019, в което Rockschool се конкурира с още 4 социално-значими инициативи. Rockschool участва с проекта “Виждам чрез музика” - адаптирана програма за музикално образование за незрящи деца и младежи. Вярваме, че изучаването на музика би помогнало на хората със затруднено зрение да развият личностите си по-пълноценно, изграждайки редица качества като креативност, увереност, постоянство, целеустременост, общителност и други. За нас е важно да съберем възможно най-много гласове за Rockschool проекта ни, тъй като само три от петте участника с най-много гласове ще спечелят финансиране, с което да реализират своята идея.


Музиката е далечна за много от незрящите подрастващи в България, защото никъде няма структурирана програма за тяхното обучение. Настоящите незрящи ученици на Rockschool са само индикация за значението на музиката в техния живот и как тя им помага да се приобщават, комуникират и изразяват себе си. Нашата цел сега е да оборудваме софтуерно и хардуерно нов музикален кабинет, в който незрящи ученици да могат да изучават различни музикални инструменти и пеене с лекота.


Успоредно с това ще осигурим и специализирано обучение за нашите преподаватели, за да могат по-ефективно да работят с тази група деца. Отделно ще създадем и стипендиантска програма за безплатно обучение за тези незрящи деца, които са с ограничени финансови възможности. По този начин искаме да осигурим максимална достъпност до музикално образование за тази група хора.


Как стигнахме дотук?

Идеята за този проект дойде преди близо 1 година, а преди 6 месеца видяхме възможността да участваме в Промяната 2018/2019. Reach 4 Change е една от най-прогресивните организации за социално предприемачество в България и се радваме, че имаме възможността да работим с тях. Бяхме селектирани за интервю, което успешно преминахме и влязохме в акселератора на Промяната - двумесечни обучения, чиято цел бе да ни избистри и шлифова концепцията на проекта и да ни подготви по теми като финанси, маркетинг, измерване на социален ефект, бизнес моделиране и други. След акселератора се състоя презентиране пред жури, след което с огромна радост разбрахме, че Rockschool и проектът ни “Виждам чрез музика” е избран сред 5-мата финалисти.

 
Какво предстои?

Следва онлайн гласуване, за което ще ни трябва помощ, защото само три от петте участника ще получат финансиране за реализиране на техния проект. Гласуването продължава от 15-ти януари до 4-ти февруари и всеки може да гласува само по веднъж от фейсбук профила си.


Обръщаме се към всеки, който обича Rockschool, да ни помогне. Освен гласуването - ще сме ви благодарни ако пратите линка на ваши приятели и близки, и разпространите из социалните си профили.


Помогнете ни да създаваме Промяна заедно и да направим музиката възможна за незрящите деца на България!


Гласувай за нас на: https://nova.bg/promyanata/rockschool

Затвори