Китари "Kremona" и RockSchool започват партньорство!

Изключително сме щастливи, че стартираме партньорство с Кремона - български производител на струнни музикални инструменти. Три модела от техните жестоки китари ще се предлагат на място при нас в RockSchool. Всеки ученик по китара трябва да се упражнява вкъщи със своя собствена китара и за целта имаме три предложения, от които ще останете очаровани. 

На място при нас ще предлагаме следните три уникални модела, които можеш да разгледаш и да тестваш на живо, а при покупка получаваш 5% отстъпка от стандартната цена:

1. Класическа китара Кремона, серия Soloist, модел Sofia S65C

Материалите, от които е направена самата китара са - масивен червен кедър (топ), махагон (гръб), сапели (страни), африкански махагон (гриф), индийско розово дърво (фингърборд). Прагчетата са 19 на брой, а цялостното покритие на китарата е бляскаво.

2. Класическа китара Кремона, серия Soloist, модел F65C

Материалите, от които е направена самата китара са - червен масивен кедър (топ), индийско розово дърво (гръб), индийско розово дърво (страни), хондураски кедър (гриф), индийско розово дърво (фингърборд). Прагчетата са 19 на брой, а цялостното покритие на китарата е бляскаво.

3. Класическа китара Кремона, серия Soloist, модел Sofia S65C Green Globe (еко серия)

Материалите, от които е направена самата китара са - червен масивен кедър (топ), сапели (гръб), сапели (страни), клен (гриф). Прагчетата са 19 на брой, а цялостното покритие на китарата е натурално, без лак (отворена пора).

Ето и малко информация за самия производител:

„Кремона – България“ е производител на струнни музикални инструменти, главно китари. Началото на фабриката тръгва от лютиерското ателие „Кремона", създадено от Димитър Георгиев и неговите двама братя. От основаването си през 1924г. фирмата се занимава с производството на струнни музикални инструменти, като през последните 5-6 години се специализира основно в производството на среден майсторски клас класически китари и щрайхови инструменти – цигулки, виоли, виолончела и контрабаси.

85-годишния си юбилей през 2009г. лютиерите от „Кремона" отбелязват с пускането на уникална серия от 85 класически китари с материали от щрайховото производство. За тях се използва балкански явор, който е сушен в продължение на 10 години, капаците пък са от стара смърчова дървесина от Алпите. Техниката на изработване на инструментите, ваденето на жили също е заимствана от щрайховото производство. Всеки инструмент от тази лимитирана серия има пореден номер, записан върху специална плочка, и е предназначен за колекционери.

Ако желаеш да закупиш китара, сподели на твоя преподавател или на рецепция и посочи модела китара, който искаш да закупиш. Сигурни сме, че ще се влюбиш и в трите модела!

 

Затвори