Концертите, които си струва да посетиш през първата половина на февруари!

Нов месец - нови предложения. Ето я и втората ни блог статия от поредицата Концертите, които си струва да посетиш, в която ще разбереш за водещи събития от ъндърграунд до мейнстрийм сцената за две седмици напред.

Февруари е месецът на любовта и виното, затова не ни изненадва колко тематични събития ни намериха, особено в края на втората седмица. Някои от тях могат да ти послужат като идея за подарък, или просто за споделено изживяване с близки хора.

Приятелите ни от Спални места & Froyd ще забият заедно на една сцена. Билетите са ограничен брой и вече се продават. Ако сряда /5.02/ ти е вечер за пънк - клуб “Строежа” е твоето място.

Ако нямаш планове за петък вечер /7.02/ - ние веднага ти даваме идея - Last Train (FR) идват от Франция за един страхотен концерт. Специални гости на събитието са група Jeremy?. Вратите на познатия ни клуб на ул. Леге 10 отварят в 20:00 часа и няма да затворят скоро, защото ни очаква и After party. 

Ето и едно малко по-различно предложение. На 09.02 /неделя/ в Studio 5 ще можеш да чуеш или да се запознаеш с Para Hot Jazz квартет. Музиката им е вдъхновена от Джанго Рейнхард и Стефан Грапели и ще те пренесе във времето на Hot Club de France с ритъма на френския цигански суинг.

Отново в неделя, третото издание на Next Rock Star започва. Първата битка е между Shipment, X Husband и Dishonoured, от която ще продължат само 2 групи. Рингът е клуб ROCK’N’ROLLA, а началото - 21:00ч. Ще се късат струни!

Европейското турне на Mondo Generator минава през София. Nick Oliveri (част от Queens of the Stone Age, Kyuss, свирил с Mark Lanegan, Turbonegro, Moistboyz, Todd Youth, Joey Castillo…) ще забие с бандата си в “Mixtape 5” на 12.02 /сряда/.  Преди тях ще настроят китарите си българската група BROND.

Още следващата вечер /13.02/  “Mixtape 5” ще посрещне за първи път на родна земя беларуската синтпоп/ пост-пънк/ ню уейв сензация - Молчат Дома. Те водят със себе си и Neon Lies - синт-поп, минимал от Загреб.

За вечерта на 14-ти февруари имаме няколко предложения за теб.

“Малък концерт за големи влюбени и техните деца” е акустичен концерт, който иска да събере малки и големи. Група PIF ни кани в литературен клуб “Перото” в НДК от 19:30 часа. Родителите са добре дошли с децата си, за които входът е свободен.
Ако искаш да споделиш вечерта с приятели Music Jam Club предлага парти с ЪпсурТ, Жлъч и Homelesz. Обстановката ще е нажежена от жестоките им хитове. Начало - от 22:00 часа.

Третото ни предложение е много свежо и сантиментално за нас. Трима наши колеги - Цветелина Чендова, Пламен Петров и Мария Жекова ще посветят тази вечер на любовта, виното и хубавата музика. Чувства, нежност, джаз, соул и поп звуци ще ни създадат незабравима атмосфера с акустичен концерт в “Книгата”, който ще се излъчи по радио Jazz fm. 

Предложенията са от нас, а на теб остава тежката задача да избереш кои събития точно да посетиш, защото са наистина жестоки! Очаквай и следващата ни блог статия за концертите от втората половина на месеца.

 

Затвори