Концертите, които си струва да посетиш през втората половина на февруари!

През първата половина на месец февруари предложенията ни варираха от пънк до френски цигански суинг. Новите ни идеи за концертите, които си струва да посетиш крещят рок, алтернатив и метъл. Ще имаме много гости от близо и от далеч. Нашата задача е да те информираме за водещите събития от ъндърграунд до мейнстрийм сцената, а твоята - да запазиш датите и да се забавляваш.

Първото ни предложение е акустично - глас, китара и чело. Ива Тодорова (IVA) и Магдалена Петрович ще направят един невероятен лайв в Art Club Sofia. Датата е 19-ти (сряда), а началото - 20:00ч.

На 20-ти (четвъртък) ви каним на поредния ни Party Jam Session в The Stage, където басисти пеят Rammstein и китаристи свирят на барабани. Един забавен хаос, от който правим музика.

По-късно същата вечер в клуб MAZE се пригответе за един пост-пънк, алтърнатив, сърф рок - 90-тарски удар, който ще ви нанесат Maze Hunters, представящи дебютното си EP, а заедно с тях на сцената ще забият Lucky Number Nick, чийто сингъл "Wounded Knee“ повече от 24 седмици е в топ 5 на Тангра Топ 40. 

Ето го и първото ни предложение, включващо гости от Германия, Холандия и Франция. Европейското турне на Obscura минава през столичния Mixtape 5. На 20-ти клубът ще бъде разтърсен от прогресив дет метъл групата с помощта на машините от God Dethroned, Thulcandra и Fractal Universe.

На 23-ти (неделя) те каним на един благотворителен концерт, на който забавлявайки се ще станеш част от сбъдването на много детски мечти. В City Stage ще се обединят емблематични имена, приятели и хора с големи сърца, за да подкрепят кампанията "Да играем ЗАЕДНО" - част от проекта "Различните" деца на България". Препоръчваме ти да погледнеш програмата на събитието.

Паралелно с него преподавателката ни по пеене - Дени Грудева, заедно с групата ѝ - Extremum, както и приятелите им от Ancoria ни гарантират доброто настроение и хубава музика в Rock Bar Fans от 19:00 ч.

Нека поговорим за новите албуми. На 26-ти (сряда) френската пост-метъл група Alcest идва в България, като част от турнето им по повод 'Spiritual Instinct'. Ще ги видим на сцената на Mixtape 5 заедно с Birds In Row (Франция) и Kaelan Mikla (Исландия).

Премиерно. Първият албум на Paracosm - “Стени” е вече факт и ще можеш да го чуеш на 27-ми (четвъртък). Къде? На сцената на ROCK’N’ROLLA, където, ако помниш - групата спечели първото издание на NEXT ROCKSTAR.

На същата дата Myrath са предвидили сцената на Mixtape 5 да стане част от Европейското им турне “The Magical Tour 2020”, на което специален гост е Eleine (Швеция). Феновете знаят, че това ще е един различен концерт с много екзотика и източно звучене. Приказката започва от 19:00 ч.!

Последното ни предложение е веднъж на 4 години, защото на 29-ти Svetlio & The Legends ще са в Club Terminal 1. Ако искаш да завършиш месеца с купон вратите отварят в 21:00 ч. 

Март месец наближава, но вече сме подготвени с нови идеи. Следи поредицата Концертите, които си струва да посетиш, за да видиш какво предстои случи на софийската сцена.

Затвори