Запази Урок
Работни Позиции

Наръчник на начинаещия музикант

Пътят до голямата сцена е дълъг и вълнуващ, споделяме как да го направите по-лесен и успешен!


Музиката е едно от най-необятните занимания, с които можем да се захванем. Често, още при първия си сблъсък с нея осъзнаваме, че искаме от слушатели да се превърнем в творци. Пътят на музиканта е колкото красив и специален, толкова и обсипан с трудности и предизвикателства. Това прави пътешествието в света на музиката специално и незабравимо. В следващите няколко реда сме събрали съвети, полезни за всеки начинаещ музикант.

Цели, а не само мечти

Както във всяко друго начинание, поставянето на конкретни цели е ключово. Дали искаме да блеснем в конкурса за класическа китара, да сформираме банда, в която да свирим за удоволствие или искаме да пробием и превърнем музиката в своя професия, целите трябва да са изяснени. Така ще видим по-ясно пътя напред, ще станем по-дисциплинирани и ще се предпазим от разочарования. Също както нашите умения, целите се развиват и променят. Този месец целта е да научим акордите, а догодина да напишем първото си авторско парче.

Теорията помага

За да изградим стабилна основа е хубаво да се запознаем с елементарната музикална теория. Правилата са, за да бъдат нарушавани, но само когато ги познаваме можем да експериментираме по-успешно и да развиваме своя музикален усет и талант на по-професионално ниво. Да, някои от най-великите музиканти, които историята помни, са били напълно неуки в музикалната теория, но тя е незаменим помощник, когато искаме да работим с други музиканти или пък, когато музата пресъхне и трябва да потърсим вдъхновението в добрите стари учебници. 

Не спирай да се упражняваш

Постоянството е сигурна гаранция за успех, често по-важно дори от таланта. За да изпитваш удоволствие от упражненията определи сам графика си. Създавай си предизвикателства и постепенно повишавай нивото на сложност, към което се стремиш. Тук на помощ идват и уроците и упражненията с преподавател или ментор. Независимо дали си избрал китара, барабани или цигулка, в RockSchool можеш да се срещнеш с най-перфектният човек за теб. Открий повече информация тук!

Експериментирай и открий стила си

Търси вдъхновението навсякъде, не се ограничавай само в един стил или музикант. Не подражавай сляпо на своите кумири, а търси начини да развиеш свой собствен почерк и подход. Музиката е не само изкуство, занаят или умение, музиката е начин на живот.

Музиката е език

Дългите часове, прекарани в репетиционната са самотно занимание. Музиката обаче е социален процес, затова комуникирай с други музиканти. Разменяйте си съвети, упражнения и обратна връзка. Създавайте музика, правите концерти и растете заедно. С KMK Records правим точно това – създаваме общност от млади артисти, помагаме им в пътя към голямата сцена и заедно ставаме по-добри в това, което правим. Виж с какво можем да ти помогнем на тук.

Никога не спирай да се забавляваш

Най-важният съвет от всички е да се наслаждаваш на всеки миг. Постоянство и смелите цели биха били безсмислени, ако не обичаме музика с цялото си сърце. Затова бъдете искрени и се забавлявайте, за да забавлявате и своите бъдещи слушатели и фенове. Всичко останало е въпрос на време!

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close