Запази Урок
Работни Позиции

Нашите ученици: Дамян Кънев

Дамян е на 15 години и посещава уроци по китара от 6 месеца в RockSchool. Първия ученик на нашия преподавател Стефан Филипов, след започването му като учител в RockSchool. Любимите му стилове музика са поп, рок и рап.


Как реши да се занимаваш с музика? 


Всъщност решението ми да започна уроци по китара беше доста спонтанно. Знаех единствено, че искам да започна нещо ново. Преди време бях ходил на уроци по пиано за четири години, но знаех, че сега имам свободата да избера каквото искам. И тогава се сетих за китарата - инструмент, който винаги ми се е струвал изключително интересен, затова от любопитство се записах на уроци по китара.

 

Коя беше първата песен, която научи?


Първата песен, която научих, беше „As it was“ на Harry Styles. Не помня как се стигна до избора на песента, но помня радостта, която изпитах, когато се научих да свиря изобщо нещо на китара.


С каква музика си израснал?


Музиката, която слушах като малък, беше най-вече повлияна от вкуса на баща ми, а той е наистина разнообразен. От Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Iron Maiden и AC/DC през Ъпсурт и чак до Adele и Amy Winehouse. Като цяло музиката, с която съм израснал, включва всякакви песни от 80-те до днес, също така и от всякакви жанрове - рок, рап, поп и др.


С кого си мечтаеш да излезеш на сцена? 


Никога не съм си се представял да свиря на сцена, но ако това се случи някой ден, бих искал това да е с мои приятели. Най-добрата ми приятелка свири на барабани, а други двама мои близки приятели свирят на електрическа китара и на цигулка, така че може да си създадем и банда някой ден.


Какво ти дава музиката?


Музиката за мен е неизменна част от живота и най-вече свобода. Разнообразието от песни и жанрове е именно това, което най-много ми харесва в нея, сякаш за всяко чувство и всеки момент си има подходяща песен. Музиката е моето спасение от монотонен и скучен живот.


Кой е любимият ти концерт, на който си бил? 


Не съм ходил на много концерти, но любимият ми определено беше този на Imagine Dragons в София. Атмосферата, която групата създаде, беше наистина невероятна.


А на чий концерт мечтаеш да отидеш?


Може би в момента най-много бих искал да отида на концерт на Maneskin или на Grandson, но вкусът ми за музика постоянно се променя.


Какво се промени в теб, откакто се занимаваш с музика?


Уроците по китара ми помогнаха да развия както музикални умения, така и качества като търпеливост и дисциплина.

Какво слушаш, когато не знаеш какво ти се слуша?


Именно за такива ситуации в употреба влиза плейлиста ми с всякакви песни за всякакви настроения.


Какво ти помага да учиш по-бързо?


Все още не съм намерил моя начин за по-лесно учене, но в много случаи тихата музика ми помага да се съсредоточа.


Какво за теб e RockSchool?


Най-просто казано, за мен Rockschool е невероятна и достъпна възможност за развитие и социализация, предлагаща изключително разнообразие от уроци и квалифицирани учители.


Какво ти дава RockSchool освен уроци по пеене?


Освен място за учене, за мен Rockschool e изключително готина концепция, която улеснява комуникацията с готини и ентусиазирани хора.


Какво е любимото ти нещо по време на урок по китара с Стефан Филипов в  Rockschool?


Любимото ми нещо на уроците по китара е лесната комуникация с учителя, както и разбирането, което получавам от него.


На какво те учи музиката ежедневно?


Благодарение на музиката постоянно си припомням, че колкото и зле да се чувствам, дори и психически да съм на дъното, това е моментно положение. Освен това виждам музиката като отворена врата, която предоставя много възможности за развитие.


Послание към всеки, който е решил да се занимава с музика.


Пробвайте. Няма как да знаете какво би било, ако започнете уроци, докато наистина не го направите. И дори и да не ви хареса, можете да се откажете по всяко време, но поне ще знаете, че сте пробвали.

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close