Запази Урок
Работни Позиции

Нашите ученици: Лъчезар Евгениев

Това е Лъчезар Евгениев на 16 години се занимава с музика от ранна детска възраст. Посещава музикални уроци по пиано в RockSchool и е изключително отдаден на това. Споделяме с вас кратко интервю, в което той ще ни разкаже за своя музикален път.

Как реши да се занимаваш с музика?

Имах много свободо време и така реших да се занимавам с музика. Научих се да свиря на китара и по-kъсно в моето музикално пътешествие реших да свиря и на пиано.

Коя беше първата песен, която научи?

Първата песен, която научих беше "Thunderstruck" на AC/DC, доста популярен избор за начинаещите китаристи. А на пианото има още време, което трябва да прекарам в уроци, за да науча цяла песен.

С каква музика си израснал?

От малък съм израснал с музиката, която моите родители са ми пускали - класически рок като групите Metallica, AC/DC, Guns N' Roses и много други.

С кого си мечтаеш да излезеш на сцена?

Мечтая да изляза на сцена с моите приятели и да свирим авторски парчета, а не кавъри на други песни.

Какво ти дава музиката?

Музиката стана част от моето ежедневие като ми помогна да се отделя от стреса и проблемите. Чрез музиката достигнах до нови приятели, с които споделяме едни и същи интереси и стил музика.

Кой е любимият ти концерт, на който си бил? А на чий концерт мечтаеш да отидеш?

Любимият ми концерт, на който съм бил е на Steve Vai. Отидох с приятели и това беше едно най- хубавите ми преживявания. Ако трябва да избирам между толкова страхотни групи, бих избрал да отида на концерт на KISS.

Какво се промени в теб, откакто се занимаваш с музика?

Откакто се занимавам с китарата се научих на търпение и постоянство.

Какво слушаш, когато не знаеш какво ти се слуша?

Когато не знам какво ми се слуша се доверявам на приятелите ми да изберат песни, които да слушам и в повечето случаи не съвпадат с музикалния ми вкус, но поне са забавни за слушане.

Какво ти помага да учиш по-бързо?

Нещото, което ми помага най-много да уча песни е да ги разделям на малки части и да ги уча отделно. Ако има сложни техники отделям повече време от процеса, за да ги усъвършенствам.

Какво за теб e RockSchool?

За мен RockSchool е истинско развитие, тъй като ми дава възможности да подобря уменията си и да се срещна с хора, които споделят моята страст към музиката.

Какво ти дава RockSchool освен уроци по пиано?

RockSchool ми дава не само уроци по пиано, дава ми съвети за живота и ми осигурява добра среда за учене, също така и ме насърчава да продължавам с музиката.

Какво е любимото ти нещо по време на урок по пиано с Ели Стойнева в  Rockschool?

Ако трябва да съм честен едно от любимите ми неща е, че учим неща, които не са в учебника и прекарвайки време в училището може да си говорим за куп неща.

На какво те учи музиката ежедневно?

Музиката ме учи на постоянство и да не се отказвам, а да продължавам да опитвам, без значение дали е трудно или не.

Послание към всеки, който е решил да се занимава с музика?

Моето послание към хората, които искат да се занимават с пеене или да свирят на какъвто и да е музикален инструмент е да не се отказват и да приема своите грешки като възможност за учене. И бъдете постоянни - не се отказвайте! :)

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close