Проектът ни "Виждам чрез музика" е отличен с Наградата за Европейски гражданин 2020!

С огромна радост ви съобщаваме, че нашата организация е сред 30-те лауреата, които Европейският Парламент награждава с European Citizen's Prize за 2020г. Отличени сме с нашия проект “Виждам чрез музика” - адаптирана програма за музикално обучение за незрящи деца и младежи.

Отличието се присъжда от Европейския парламент на граждани или организации за осъществени от тях проекти, спомагащи за насърчаване на взаимното разбирателство и интеграция между гражданите или за подпомагане на сътрудничеството в областта на културата. Предстои ни да бъдем наградени публично в България и на специалната церемония в Брюксел. 

Виждам чрез музика” е проект, с който спечелихме Промяната 2018/2019 - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация “Reach 4 Change”. С получената финансова подкрепа:

  • 19 стипендии бяха предоставени на незрящи деца и младежи в първото издание на програмата
  • Всеки ученик премина през 48ч музикални уроци и 90ч индивидуални репетиции
  • Стипендиантите получиха възможност за изява на сцена и запис на своя песен
  • 10 наши преподаватели преминаха през обучение за работа с незрящи
  • Закупихме допълнително музикално оборудване и специализиран софтуер

С огромна радост обявяваме началото на второто издание на проект “Виждам чрез музика”! Отваряме конкурс за 10 стипендии за музикално обучение на незрящи младежи. Участниците ще получат 48ч музикални уроци по избор, уроци по songwriting и композиране и запис на своя авторска песен или кавър.Кандидатстването за участие е до 31ви март 2021. Вижте повече информация в сайта на проекта: https://seemusic.org/

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close