RockSchool Стана Победител в Промяната 2018/2019!

Приятели, преди няколко дни ви споделихме, че сме на финалната права и ни остава само още една стъпка, за да разберем дали ще спечелим Промяната 2018/2019. С радост обявяваме, че Rockschool и проектът ни “Виждам чрез музика” взе първо място в програмата!

Преди 8 месеца започнахме да работим по идеята да създадем адаптирана програма за музикално образование за незрящи чрез проекта “Виждам чрез музика”. Защото за незрящите деца музиката е именно това - начин да виждат света и да бъдат много по-активна част от него.

Кандидатствахме в Промяната 2018/2019 - инициатива на Фондация “Reach 4 Change” и Нова Броудкастинг груп. Преминахме през няколко етапа преди да станем част от акселераторската програма, включваща серия от обучения и уъркшопи. На финала на акселератора всички екипи презентираха пред жури, а избраните да продължат към онлайн гласуването бяха едва 5. Rockschool бе сред тях. Успяхме да постигнем рекордните за програмата 57 748 гласа на хора, които приеха каузата ни за своя и я разпространяваха сред всичките си канали! Приятели, изключително благодарим за огромната ви подкрепа, защото тя ни донесе и първо място в онлайн гласуването!

Остана голямата финална стъпка в програмата - последното презентиране. Журитата бяха две - детско и възрастно. Победителят бе обявен на официална церемония в театър “Театро” и за наше огромно щастие името на големия победител в това издание на Промяната е Rockschool!

Получаваме 30 000лв. финансова подкрепа, с които да дадем възможност на всички незрящи деца да могат да учат много по-лесно и ефективно музиката, която обичат. Работата тепърва предстои, а ние системно ще ви информираме за прогреса в проекта - в следващите месеци наши преподаватели ще преминат обучение за работа с незрящи, а паралелно с това ние ще оборудваме музикален кабинет с харудер и софтуер. Впоследствие ще стартираме редица събития за представяне на програмата пред общността и ще инициираме нашата стипендиантска програма за незрящи деца.

Благодарим ви!

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 90 000 деца и младежи от цялата страна.

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close