Защо е важно да учим музика?

Музиката е единственият език, който всички по света разбират, независимо от възрастта, културата, пола, социалното положение и други особености. Заниманията с музика развиват безценни личностни качества, които са полезни във всички житейски сфери:

Креативност Искреност Увереност Дисциплина Емоционална интелигентност
 • Научно доказано е, че учениците, които изучават музика, постигат 27% по-високи академични резултати
 • Изчислено е, че IQ-то на изучаващите активно музика се повишава средно със 7 точки
 • 9 от 10 възрастни и деца, които свирят на музикален инструмент, признават, че това сближава семейството им
 • Процентът на дипломираните ученици в гимназии, в които се изучава музика е с 20% повече от гимназии, в които не се изучава музика
 • 75% от изпълнителните директори в Силициевата долина са изучавали музикален инструмент като деца
 • Доказано е, че при изучаване на музика се постига 15% подобрена издръжливост при спортни активности

Информация за Онлайн Уроците

 • Онлайн уроците са подходящи за всички, които искат да учат музика с нашите страхотни преподаватели, но живеят извън градовете, в които има RockSchool (София и Варна), или пък просто предпочитат да учат от вкъщи
 • В RockSchool сме провели над 4000 онлайн урока на ученици от България и чужбина
 • Ако искаш да взимаш онлайн уроци по даден музикален инструмент, е необходимо да разполагаш със съответния инструмент вкъщи
 • Трябва да имаш камера, микрофон и стабилна интернет връзка
 • Времетраенето на един урок е 55 минути
 • Уроците са индивидуални
 • Цената на един урок е 25лв. и се заплаща преди резервиране на час. Резервацията ви е активна само при предварително заплащане на запазения час и урок
 • Плащането може да става чрез PayPal (на info@rockschool.bg) или по банков път, като използвате следните данни:
  Фондация "Музика за България"
  IBAN: BG44 CECB 9790 10D8 9623 00
  BIC: CECBBGSF

Отзиви от Ученици и Родители

На 14.03 вече имах първите си онлайн уроци и при Миро по цигулка, и при Калоян по пиано. Всичко мина много добре и се радвам, че така е възможно да продължа уроците си, които винаги очаквам с нетърпение. Сърдечно благодаря на всички от екипа на RockSchool! 

Ели

Това е мястото, където да изпратите децата си да научат за рок музиката и живота. Хората са много приятелски настроени и много добре организирани. Имат много добър състав от преподаватели и страхотна атмосфера. Организират се ученически концерти, което е много важно и полезно за самите ученици. Препоръчам това място на всички, които искат да учат и свирят рок музика.

Ангелина Лякова

Чудесно място, където да учиш музика и да разшириш своята мрежа от контакти. Определено препоръчвам Rockschool на всеки, който иска да започне да учи инструмент - учителите са страхотни, а изборът от музикални инструменти - голям.

Бия Карвальо

Музиката - чрез нея можеш да изразиш всяка емоция, всяко чувство. Чрез нея можеш да учиш и споделяш. Универсален език, чрез който можеш да говориш на всеки, дори и да не е от твоята националност, дори и да не можеш да го видиш! Поздравления, че музиката е с вас!

Яна Липованска

Моето хлапе е вече 3 години "в прегръдките" на Rockschool. Започна да учи китара, воден от типично детския порив да имитира това, което вижда и харесва. След три години музиката не е просто поредната територия за изследване, както беше в началото - вече е неразделна част от живота му! 

Елена Стоименова

Rockschool е може би най-уникалното място, на което съм попадала до сега! Това е място, където всеки може да бъде себе си и да се изразява по свой собствен начин. Място, което повечето хора наричаме дом.

Лазарина Попова

Няма друго такова място! Всички са коректни и приятелски настроени, с професионално и човешко отношение. Учителите са страхотни - дават ти свобода като артист и предоставят възможността да развиеш най-доброто от себе си. Подхождат с търпение и внимание.

Борислава Йорданова

Rockschool е мястото, където срещнах много разумни хора и завързах близки приятелства. Преподавателите са много готини, приятелски настроени и винаги усмихнати. Хората от екипа са винаги насреща, за да правят клиентите щастливи и за да се справят бързо с ежедневните задачи и проблеми. Ако обичаш музиката и свириш (или искаш да свириш) на инструмент - това е твоето място!

Константин Агов

Страхотно място! Изключително симпатични хора и много добри професионалисти, които със сигурност ще те вдъхновят и ще си тръгнеш усмихнат с приповдигнато настроение! Препоръчвам на всеки.

Анна Кирилова

Това е най-уникалното място в целия свят, ако искате да се занимавате със музика и да създадете група. Мястото и хората тук са уникални и ако дойдете няма да съжалявате!

Димитър Дойчев

Awesome! Gives opportunities to young people and encourages them to socialize in person. Жестоко! Дава възможност на младите хора и ги окуражава да се социализират.

Добрина Добрева Терпешева - Ангелова

Прекрасно място, където музикалния процес върви с лекота! Чудесна атмосфера и екип от професионалисти, които вършат работата си с удоволствие.

Мария Жекова

Когато става дума за музика - едно от местата, които си струва да посетиш!

Полина М.

Харесвам всичко, което правите - уроците, концертите, доброволчеството, атмосферата!

Петя Накова

Rockschool е най-прекрасната възможност да се докоснеш до необятността на музиката и да започнеш да я опознаваш и твориш чрез нея.

София Джалева

Специални Предложения

 • Ако искаш да зарадваш някого с оригинален, образователен и вдъхновяващ подарък - закупи ваучер за музикален урок. Подари Музика!

  Купи ваучер
 • Ако доведеш приятел в RockSchool и той стане наш ученик, в знак на благодарност ти подаряваме един безплатен урок

  Доведи приятел
 • За хора в неравностойно положение или рискова среда даваме абсолютно безплатни уроци, както и пълни стипендии за интензивно музикално обучение

  Научи повече

Подкрепи ни

RockSchool е част от “Музика за България” - фондация в обществена полза. Мисията ни е да развиваме музикалното образование и култура и да предоставяме иновативни възможности за тези от вас, които искат да се занимават с музика.

С нашите проекти и ценности изграждаме хората от общността ни не само като музиканти, но и като личности. Музиката развива безценни качества, сред които креативност, осъзнатост, постоянство, увереност, общителност и други. Даваме всичко от себе си, за да споделим тази възможност за вътрешно израстване с повече хора. Но често за тези мини-проекти не ни достигат средства.

Научи повече за идеите ни, които все още не сме реализирали, поради недостиг на финансови средства. Всички тези мини-проекти биха допринесли за развитието на RockSchool и биха ни помогнали да изпълняваме мисията си в подкрепа на българската музикална сцена много по-качествено. Ако намериш себе си в някоя от тези идеи и ни подкрепиш ще сме изключително благодарни и ще дадем всичко, което можем от себе си в замяна на помощта ти.

Свържи се с нас

гр. София, бул. Христо Ботев 89

0887 6666 22

info@rockschool.bg

Затвори